Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata reteta unui desert clasic

Postat de bucatarasa in Dulciuri
29 Aug 2024 | 673 vizualizari
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata reteta unui desert clasic

Eclerele cu crema de vanilie si glazura de ciocolata sunt deserturi clasice care imbina perfect textura usoara si aerata a cojii de ecler cu bogatia si finetea cremei de vanilie. Originare din Franta, aceste delicii sunt un simbol al rafinamentului in cofetarie, fiind adorate de gurmanzi din intreaga lume. Glazura de ciocolata adauga un contrast delicios, atat vizual, cat si gustativ, facand din Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata reteta unui desert clasic o alegere perfecta pentru ocazii speciale sau pentru un rasfat cotidian.

Ingrediente

  • Ingrediente Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata reteta unui desert clasic
  • Pentru coji (aluat choux):
  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 g unt
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Cum se prepara Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata reteta unui desert clasic

Pregatirea cojilor de ecler:
Prepararea aluatului: Intr-o cratita, pune apa, laptele, untul si sarea. Incalzeste la foc mediu pana cand untul se topeste si amestecul incepe sa fiarba usor. Adauga faina dintr-o data si amesteca energic cu o lingura de lemn pana cand aluatul se desprinde de peretii cratitei si formeaza o bila compacta.

Adaugarea oualor: Lasa aluatul sa se raceasca usor, apoi incorporeaza ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Aluatul trebuie sa fie neted si lucios.

Formarea eclerelor: Pune aluatul intr-un pos cu dui si formeaza eclere de aproximativ 10-12 cm lungime pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 25-30 de minute, pana devin aurii si crocante. Lasa-le sa se raceasca complet.

Pregatirea cremei de vanilie:
Incalzirea laptelui: Intr-o cratita, adu laptele la punctul de fierbere impreuna cu pastaia de vanilie taiata pe lung (sau cu extractul de vanilie). Lasa-l sa infuzeze timp de cateva minute.

Prepararea cremei: Intr-un bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul si amidonul pana devin o pasta omogena. Toarna treptat laptele cald peste amestecul de galbenusuri, amestecand continuu. Pune compozitia inapoi pe foc mic si fierbe, amestecand constant, pana se ingroasa. Adauga untul si amesteca pana se topeste si crema devine fina.

Racirea: Acopera crema cu folie alimentara direct pe suprafata pentru a preveni formarea crustei si las-o sa se raceasca complet.

Pregatirea glazurii de ciocolata:
Topirea ciocolatei: Incalzeste smantana pentru frisca pana aproape de fierbere, apoi toarn-o peste ciocolata taiata marunt. Amesteca pana cand ciocolata este complet topita si glazura este omogena.

Asamblarea eclerelor:

Umplerea eclerelor: Taie cojile de ecler pe lungime sau fa mici gauri pe partea inferioara si umple-le cu crema de vanilie folosind un pos.

Glazurarea: Inmoaie partea superioara a fiecarui ecler in glazura de ciocolata sau foloseste o spatula pentru a aplica un strat uniform de glazura.

Servirea: Lasa eclerele sa se raceasca putin pentru a se stabiliza glazura, apoi serveste-le proaspete, alaturi de o cafea sau un ceai.
Recomandam si www.gustos.ro/retete-culinare/churros-cu-crema-de-vanilie.html
Eclerele cu crema de vanilie si glazura de ciocolata sunt un desert clasic care aduce impreuna texturi contrastante si arome bogate. Fie ca sunt servite la o petrecere sau ca un deliciu in familie, aceste eclere sunt garantate sa impresioneze si sa incante pe oricine le gusta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata reteta unui desert clasic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)

Postat de AlexTeacher

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)

Intr-un bol mare spargem cele 10 oua pe care le vom mixa bine Adaugam 100g de zahar si amestecam pana se va topi Punem un varf de sare,...

Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Briose cu ciocolata

Untul se topeste intr-un vas  la foc mic. Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi. Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul  si vanilia si se mixeaza 5...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking