Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie

Postat de simona72 in Prajituri
23 Ian 2015 | 5218 vizualizari
Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie

Nu a fost cu intentie dar au iesit multe...asa ca am mancat sa ne saturam:))

Ingrediente

  • pentru coji:
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 2 cani apa
  • 1 praf de sare
  • 4 oua+3 albusuri sau 6 oua
  • pentru jeleul de portocale:
  • 1 cana suc proaspat de portocale
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • cateva picaturi esenta de portocale
  • 1 plic gelatina granule(10 gr)
  • pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • pentru decor:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • coaja confiata de portocale

Mod de preparare

Pentru coji: punem intr-o craticioara cu fund dublu apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot o luam deoparte adaugam toata faina deodata si amestecam energic cu un tel tip para. Lasam sa se racoreasca. La aluatul fiert adaugam pe rand ouale in timp ce mixam dupa fiecare. Punem aluatul intr-un pos cu dui mare si formam bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc cojile pentru inceput la cuptorul incins la 200 grade, apoi se reduce temperatura si se mai lasa 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate pe lungime.

Pentru jeleul de portocale: punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Restul de apa o punem intr-o craticioara in care adaugam sucul de portocale si zaharul. Lasam pe foc sa dea intr-un clocot si sa se topeasca zaharul. Adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea completa. Dam la frigider pana se ingroasa jeleul, dar nu de tot...sa poata fi luat cu lingura si intins in ecler.

Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara cu fund dublu amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam laptele rece, vanilia si amidonul. Amestecam cu un tel tip para sa se dizole amidonul. dam vasul la foc mic si lasam pana crema se ingroasa si fierbe. In tot acest timp se amesteca cu telul in crema sa nu se prinda. Se pune o folie alimentara peste crema ca sa nu se formeze crusta si se da crema l;a frigider sa se raceasca. Se mixeaza smantana pentru frisca pana devine ferma si se amesteca treptat cu crema de vanilie racita.

Pentru asamblare: in jumatatea inferioara a ecelerului se pune cu o lingura un strat de jeleu de portocale. Peste jeleu se pune cu un pos crema de vanilie. Se acopera cu partea superioara a eclerului. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul. Se pune cu lingura sa curga din ciocolata topita peste ecler, iar deasupra se pun bucatele de coaja confiata de portocala. Se dau eclerele la frigider pentru 2-3 ore, sa se intareasca jeleul si crema. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete cu untura si iaurt

Postat de mirela0911

Desert cornulete cu untura si iaurt

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se...

Citeste continuarea

Prajitura duo cu visine

Postat de timea

Prajitura duo cu visine

Inainte de toate spalam visinele si le scoatem samburii. Cu un tel mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam untul moale si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2015, 18:12
vreau si eu 2,3
la 23.01.2015, 18:14
iau pentru maine, ca acum nu mai pot Am baut 3 cani cu zeama de varza si acum nu ma opresc cu baut apa ))
la 23.01.2015, 18:14
ce bune trebuie sa fi fost
la 23.01.2015, 18:33
bune bune
la 23.01.2015, 18:33
Foarte bune au fost!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking