Eclere cu vanilie

Postat de Andrews in Prajituri
13 Ian 2016 | 9425 vizualizari
Eclere cu vanilie

Dragi Bucatarasi, azi voi posta reteta de eclere pe care am invatat-o de la MAMA si pe care cred ca o stiu toate gospodinele.

Ingrediente

Cojile pentru Eclere

  • 250 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 300 -400 g faina (in functie de cum este faina)
  • 6 oua mari

Crema de Vanilie

1 litru de lapte

6 oua

250 g zahar

200 g unt

1 baton de vanilie

4 linguri de faina sau amidon

Frisca (eu am folosit La Dorna)

Mod de preparare

Cojile

Punem apa, laptele si untul intr-o cratita pe aragaz si lasam pana clocoteste apoi adaugam faina toata deodata si amestecam  bine apoi lasam compozitia cam 10 minute la racit  si incepem sa adaugam cate un ou, nu adaugam alt ou pana cel dinainte nu s-a incorporat bine, dupa ce am adaugat toate ouale tapetam  tava cu hartie de copt, turnam compozitia in pos si  punem in tava (vezi foto) si dati la coptor .

Crema

Punem intr-o oala puneti laptele, ouale, zaharul, batonul de vanilie, faina sa amidon si amestecati bine cu telul apoi puneti la foc si amestecati pana se ingroasa. (vezi poza)

Cat se raceste crema  bateti frisca si apoi o puneti la rece.

Asamblarea

Se taie coaja pe jumatate adaugati crema apoi frisca si puneti cealalta jumatate deasupra le puteti orna cu ciocolata sau zahar vanilat (vezi foto)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2016, 11:24
Bravo Delice! Ti-au iesit foarte frumoase si sigur buuuune! Retetele "vechi" sunt mereu "la moda"!
la 14.01.2016, 11:57
Tare bune si frumoase!!
la 14.01.2016, 17:41
la 15.01.2016, 08:43
la 17.01.2016, 12:59
de departe cele mai frumoase eclere, dar descrierea procesului tehnologic are mici scapari- gen cat timp si la ce temperatura se tin in cuptor, iar la cremaia uitat sa spui cand se adauga untul.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking