Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi

Postat de Sylvia in Vita
14 Noi 2012 | 6034 vizualizari

Habar nu am cum ar suna in romana aceasta reteta : fire de carne cu cuburi de legume si cartofi zdrobiti, in franceza fiecare termen ca " effiloché" sau " écrasé de cartofi " ascunde in spate o reteta asa ca am pastrat denumirea. Va prezint o reteta poate mai neobisbuita ca si continut si materie prima dar cu un rezultat aspectuos si uimitor la gust . Carnea din care se face acest preparat ” effiloché ” este de obicei de structura mai atzoasa/fibroasa care se “face fire” cam asta ar fi traducerea in romana a termenului din bucataria frantuzeasca. Se poate folosi carnea de vita, de gaina, de iepure, etc.

Inapoi la reteta

Comentarii (22)

la 14.11.2012, 17:49
Cum poate arata!!
la 14.11.2012, 17:50
Ah,cozile de vita cat sunt de bune!Ce bine-mi pare ca te vad din cand in cand
la 14.11.2012, 17:56
ma bucur ca va place !
la 14.11.2012, 17:56
Bunica si eu ma bucur sa va vad ! Mie dor decastraveti bulgaresti anul asta n u am pus
la 14.11.2012, 18:07
foarte bine arata!
la 14.11.2012, 18:19
iti lasa gura apa,cel putin ciupercutele si piureul
la 14.11.2012, 18:33
Arata foarte frumos
la 14.11.2012, 18:40
As veni la tine la masa da' nu-i de azi asta; te pun sa-mi faci proaspat )
la 14.11.2012, 18:46
ce cina frumoasa ai pregatit!!!!of of
la 14.11.2012, 18:48
buna
la 14.11.2012, 18:54
superb arata
la 14.11.2012, 18:55
super
la 14.11.2012, 19:32
n-as putea refuza o portie !!
la 14.11.2012, 19:55
Cred ca este foarte gustos
la 14.11.2012, 20:49
Sylvia daca stiam iti opream ca s-au terminat

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking