Empanadas cu cartofi si cascaval

Postat de daniastefania in Aperitive / Garnituri
31 Ian 2015 | 3115 vizualizari
Empanadas cu cartofi si cascaval

Este o reteta inventata.Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 350 ml lapte caldut
  • 700 g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 3 cartofi
  • 50 g cascaval
  • 1 lingura mustar
  • Sare

Mod de preparare

In laptele caldut se dizolva drojdia. Se adauga faina, untura si sarea. Se framanta aluatul cateva minute, pana este elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim umplutura. Cartofii si cascavalul se taie cubulete mici. Cartofii se prajesc in.ulei.Cand sunt gata se scurg de ulei si se lasa la racit

Se amesteca apoi cartofii cu cascavalul si mustarul si se asezoneaza.

Intindem aluatul lasand o grosime de 0,5 cm. Se taie aluatul cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar. Peste jumatate din discuri se aseaza umplutura si se acopera fiecare disc cu altul fara umplutura. Se apasa bine marginile sa se lipeasca cele doua discuri

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200 gradeC, pana se rumenesc frumos. Sunt foarte bune. Sper sa va placa si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici umplute

Postat de merisor67

Painici umplute

Crestam painicile in trei, pe lungime, pana la baza. Nu le feliem, doar le crestam. Ungem cu crema de branza cu verdeata de la Delaco, de o parte si de alta a crestaturilor. Ungem din...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2015, 20:18
Ce bune!
la 01.02.2015, 00:44
la 01.02.2015, 09:00
Bune!
la 01.02.2015, 09:22
Multumesc!
la 01.02.2015, 14:24

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking