Guguluf aperitiv

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
10 Mar 2014 | 10486 vizualizari
Guguluf aperitiv

Un aperitiv delicios cu ce aveți prin frigider ;)

Ingrediente

  • praz 2-3 bucati,
  • ulei de măsline,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • măsline dezosate cca. 300 g,
  • ciuperci de pădure marinate 1 borcan,
  • salam victoria cca. 100 g,
  • suncă presată cca. 100 g,
  • ou de gâscă 1 bucată,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • făină albă cca. 4-5 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele,  se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste legumele călite se  adaugă 2-3 linguri de pesmet și se amestecă ușor până se încorporează.  Între timp oul de gâscă se bate energic cu făina și praful de copt.  Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-o formă de guguluf, vas termorezistent,  și se coace cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece. Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Postat de panacris

Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Guguluf aperitiv din dovleac, praz, ciuperci, ardei si ghimbir

Postat de panacris

Guguluf aperitiv din dovleac, praz, ciuperci, ardei si ghimbir

Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2014, 17:27
ce bine arata biig like
la 10.03.2014, 17:38
fain
la 10.03.2014, 17:41
Wow,wow ce bun trebuie sa fie!-bd
la 10.03.2014, 17:46
la 10.03.2014, 17:54
big LIKE!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking