Guguluf cu ghebe și carne tocată

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
9 Iun 2013 | 3602 vizualizari
Guguluf cu ghebe și carne tocată

Ce înseamnă prietenia online a la Bucătăraș.ro! Dintr-o hlizeală, am poftit la ghebele lui AnyCostescu! Ea nu a stat deloc pe gânduri, deși momentat locuiește în Belgia, a făcut în așa fel, prin intermediul familiei din România, de mi-a trimis ghebe conservate în sare. Nu pot să-mi exprim sentimentele:-* >:D:D:D< În această comunitate sunt oameni de nota 20+! :-* Așa că am purces la treabă!

Ingrediente

  • ghebe conservate în sare cca. 500 g,
  • carne tocată amestec cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • cartof 1 bucată mare,
  • ulei de măsline,
  • ouă 4 bucăți,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • usutori 1 linguriță,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • verdeață tocată cca 2 linguri ( mărar, pătrunjel și coriandru)

Mod de preparare

Ghebele se fierb de vreo 3 ori, în apă rece pentrua se desăra. Între timp ceapa se curăță, se toacă mărunt și se înăbușește în puțin ulei. După ce a devenit translucidă, se adaugă carnea tocată și se gătește cca. 5 minute la foc mediu.

Compoziția obținută se amestecă cu ciupercile mărunțite, cartoful curățat și ras fin,  ouăle, făina, pesmetul, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Apoi se asezonează de piper, verdeață, usturoi și evetual puțină sare.

Se pune într-un vas termorezistent de guguluf, se dă la copt la foc mediu cca. 40 de minute. Se lasă la răcit în formă, eu nu am avut răbdare :D așa de bine mirosea.

Se servește caldă sau rece, simplă sau cu salată de sezon.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ghebe și carne tocată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu cas dulce si branza de oaie

Postat de Constelatialeu

Placinta cu cas dulce si branza de oaie

Am ras casul si branza de oaie,am adaugat ouale si am omogenizat bine.Am pus hartie de copt in tava,am asezat foaia de aluat peste care am turnat compozitia de branzeturi.Foaia a doua m-am chinuit...

Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Postat de RODIMUR

Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt. Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare. Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină. Se bat bine...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 09.06.2013, 15:15
ce idee faina
la 09.06.2013, 15:16
bun bun
la 09.06.2013, 15:23
tare bun
la 09.06.2013, 15:39
Mama Cris , si eu vreau
la 09.06.2013, 15:54
Ce frumos arata!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking