Ingrediente
- ghebe conservate în sare cca. 500 g,
- carne tocată amestec cca. 500 g,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- cartof 1 bucată mare,
- ulei de măsline,
- ouă 4 bucăți,
- făină albă de grâu 4-5 linguri,
- usutori 1 linguriță,
- pesmet 2-3 linguri,
- verdeață tocată cca 2 linguri ( mărar, pătrunjel și coriandru)
Mod de preparare
Ghebele se fierb de vreo 3 ori, în apă rece pentrua se desăra. Între timp ceapa se curăță, se toacă mărunt și se înăbușește în puțin ulei. După ce a devenit translucidă, se adaugă carnea tocată și se gătește cca. 5 minute la foc mediu.
Compoziția obținută se amestecă cu ciupercile mărunțite, cartoful curățat și ras fin, ouăle, făina, pesmetul, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Apoi se asezonează de piper, verdeață, usturoi și evetual puțină sare.
Se pune într-un vas termorezistent de guguluf, se dă la copt la foc mediu cca. 40 de minute. Se lasă la răcit în formă, eu nu am avut răbdare :D așa de bine mirosea.
Se servește caldă sau rece, simplă sau cu salată de sezon.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ghebe și carne tocată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|