Paste cu porc si ghebe

Postat de rocsi_1612 in Paste
14 Apr 2014 | 3585 vizualizari
Paste cu porc si ghebe

O noua retete pregatita cu paste Hutton. De aceasta data o reteta cu carne, ghebe si sos de rosii super delicioasa, dar daca tineti post o puteti pregati dupa sarbatori.

Ingrediente

  • 500 gr cotlet de porc
  • 200 gr ghebe in saramura
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 2 linguri paste de gogosari cu kapia
  • 250 gr paste (eu am folosit melcisori de la Hutton)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza.
Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt.
Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o taiem bucatele mai lunguiete.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cubulete.
Intr- tigaie incingem uleiul, rumenim usor bucatile de carne, apoi punem ghebele.
Le inabusim 3-4 minute, adaugam ceapa morcovul, acoperim toate cu apa.

Condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce apoi punem si pasta de gogosari cu kapia.
Le amestecam bine, lasam sa scada la foc potrivit si acoperim tigaia.
Pe parcursul fierberii mai adaugati apa fierbinte atat cat este necesar.
Cand carnea este bine patrunsa, incorporam sucul de rosii, busuiocul uscat si lasam sa fiarba circa 5 minute (aveti grija sa mai fie zeama ca sa aiba cu ce sa se formeze sosul).
La final punem pasta de tomate, usturoiul pisat si mai lasam 2 minute pe foc.

Tragem tigaia de pe foc si presaram patrunjel verde tocat.
Punem la fiert intr-o oala apa cu putina sare si 1 lingura de ulei.
Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 8 minute (acum depinde de pastele ce le folositi).
Cand sunt gata le scurgem bine de apa.
Pastele fie le amestecam cu sosul pregatit mai sus, fie le punem pe un platou, iar deasupra sos.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu porc si ghebe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu bacon si ciuperci

Postat de xana

Paste cu bacon si ciuperci

Punem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste. Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile...

Citeste continuarea

Lasagna cu ton si sardine

Postat de cristeena20

Lasagna cu ton si sardine

- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina  amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2014, 21:43
cred ca este bun. noi nu gasim ghebe usor aici
la 14.04.2014, 21:48
bune bune
la 14.04.2014, 21:50
Arata tare bine! Nici nu vreau sa ma gandesc la gust ca-mi ploua in gura
la 14.04.2014, 22:00
o mancarica foarte buna!
la 14.04.2014, 22:00
Supeer!!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking