Cotlet de porc cu sos de rodie

Postat de ianculubita in Porc
25 Aug 2013 | 5076 vizualizari
Cotlet de porc cu sos de rodie

Recomand acest cotlet cu un sos dulce-acrisor,intr-un cuvant delicios!!

Ingrediente

  • 4cotlete
  • condimente pentru carne de porc
  • 1ardei rosu iute
  • 50ml ulei
  • 1lingura unt
  • 1rodie
  • 1portocala
  • 1pahar cu vin
  • 1lingura amidon
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un castron punem cotletele condimentate din belsug,ardeiul iute taiat,ulei,amestecam carnea,acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore daca sunteti presati de timp;

rasturnam apoi intr-o tava carnea cu tot cu ulei,adaugam zeama de portocala,zeama de la 1/2rodie cu tot cu seminte,vinul,putina apa,acoperim tava si lasam la cuptor la foc mic 1h;

dupa acest timp,scurgem sosul din tava intr-o tigaie,adaugam untul,amidonul dizolvat in putina apa rece,iar cand incepe sa se ingroase,stoarcem cealalta jumatate de rodie cu seminte;

daca sosul e prea gros,adaugam putina apa,condimentam si oprim focul.

Servim cotletul pe o farfurie cu o insula de piure de cartofi,sosul si seminte de rodie  deasupra.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos de rodie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cotlet de porc aromatizat

Postat de panacris

Cotlet de porc aromatizat

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă...

Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de rodii

Postat de Sidy

Cotlet de porc in sos de rodii

Cotlet se taie felii , apoi se sterge cu servete din hartie, pentru a ramane uscat. Condimentam feliile de cotlet si le dam la rece pentru o ora. Topim untul in tigaia ceramica si prajim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2013, 10:50
la 25.08.2013, 11:01
Nu am mancat carne cu sos de fructe...mi se pare o combinatie interesanta!
la 25.08.2013, 11:19
Angelina,merita sa incerci
Motan
la 25.08.2013, 11:45
O bunatate!
la 25.08.2013, 11:50
Super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking