Cotlet la cuptor, cu sunca afumata

Postat de Ina in Porc
23 Iul 2014 | 8976 vizualizari
Cotlet la cuptor, cu sunca afumata

O friptura delicioasa, suculenta si aromata, ce poate fi servita alaturi de orice garnitura doriti.

Ingrediente

  • 6 felii de cotlet cu os ( de preferat si cu grasime )
  • 100 g sunca /slanina afumata
  • sare
  • piper
  • 80 ml. sos de soia
  • condimente pentru friptura
  • 50 ml ulei
  • cimbru
  • 1-2 snururi de silicon

Mod de preparare

Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper.  Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca  si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de cotlet si le legam cu snururi de silicon, astfel incat feliile de sunca sa nu cada in timpul prepararii. 

Asezam cotletul astfel legat intr-o tava termorezistenta in care am turnat 50 ml ulei si 100 ml. apa. Stropim carnea cu o cescuta de sos de soia. ( surplusul se va amesteca cu sosul de ulei si apa ). Presaram frunze uscate de cimbru  si dam la cuptor cca. 50 minute, pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Avem grija ca pe parcursul coacerii sa stropim carnea din cand in cand cu sosul in care fierbe. 

Cand carnea este fiarta, desfacem snurul de silicon si portionam feliile astfel incat pe farfurie sa avem o felie de cotlet si una de sunca.

Noi am servit alaturi de cus-cus  si-o salata de ardei copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet la cuptor, cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste la cuptor cu sos BBQ

Postat de simona72

Coaste la cuptor cu sos BBQ

Am avut o bucata intreaga de coaste, pe care am taiat-o in bucati. Am spalat bucatile de coaste, le-am tamponat cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Am amestecat toate ingredientele pentru...

Citeste continuarea

Creier pane

Postat de MotanLaOale

Creier pane

Creierul se lasa in apa rece 15-20 minute sa iasa sangele. Se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare 3-4 minute dupa ce fierbe apa. Se scoate in strecuratoare si se lasa la scurs si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2014, 20:55
Daaa, a sosit şi medicamentul pentru seara. Pot lua porţie dublă, să scap de durerile poftei?
la 23.07.2014, 20:56
Medicament? )) Ia, Parinte, ca virtual este pentru toata lumea )))
la 23.07.2014, 21:00
Să-nţeleg că de-om trece pe la voi, tot poze vom primi, nu?
la 23.07.2014, 21:00
treceti voi, ca vedem ce-om face )
la 23.07.2014, 21:16
Ce perfuzie buna,te scoala din boala..

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking