Cotlet la cuptor, cu sunca afumata

Postat de Ina in Porc
23 Iul 2014 | 9001 vizualizari
Cotlet la cuptor, cu sunca afumata

O friptura delicioasa, suculenta si aromata, ce poate fi servita alaturi de orice garnitura doriti.

Ingrediente

  • 6 felii de cotlet cu os ( de preferat si cu grasime )
  • 100 g sunca /slanina afumata
  • sare
  • piper
  • 80 ml. sos de soia
  • condimente pentru friptura
  • 50 ml ulei
  • cimbru
  • 1-2 snururi de silicon

Mod de preparare

Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper.  Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca  si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de cotlet si le legam cu snururi de silicon, astfel incat feliile de sunca sa nu cada in timpul prepararii. 

Asezam cotletul astfel legat intr-o tava termorezistenta in care am turnat 50 ml ulei si 100 ml. apa. Stropim carnea cu o cescuta de sos de soia. ( surplusul se va amesteca cu sosul de ulei si apa ). Presaram frunze uscate de cimbru  si dam la cuptor cca. 50 minute, pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Avem grija ca pe parcursul coacerii sa stropim carnea din cand in cand cu sosul in care fierbe. 

Cand carnea este fiarta, desfacem snurul de silicon si portionam feliile astfel incat pe farfurie sa avem o felie de cotlet si una de sunca.

Noi am servit alaturi de cus-cus  si-o salata de ardei copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet la cuptor, cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Untura din osanza de porc, pentru fursecuri

Postat de Ina

Untura din osanza de porc, pentru fursecuri

Am taiat osanza de porc in bucati mai mici si am pus-o in vasul de la Multicooker impreuna cu o cana cu apa, 1-2 linguri cu sare si jumatate de ceapa cruda. Fara a pune capacul, am pornit aparatul...

Citeste continuarea

Tocanita de porc cu ciuperci

Postat de eumimi

Tocanita de porc cu ciuperci

Punem ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile feliate la calit. Separat prajim carnea de porc, iar dupa ce s-a prajit, o adaugam peste ciuperci, adaugam si ardeiul taiat julien, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2014, 20:55
Daaa, a sosit şi medicamentul pentru seara. Pot lua porţie dublă, să scap de durerile poftei?
la 23.07.2014, 20:56
Medicament? )) Ia, Parinte, ca virtual este pentru toata lumea )))
la 23.07.2014, 21:00
Să-nţeleg că de-om trece pe la voi, tot poze vom primi, nu?
la 23.07.2014, 21:00
treceti voi, ca vedem ce-om face )
la 23.07.2014, 21:16
Ce perfuzie buna,te scoala din boala..

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking