Cus-cus cu pipote si suc de rosii

Postat de Ina in Paste
2 Feb 2012 | 22223 vizualizari
Cus-cus cu pipote si suc de rosii

Zilele trecute am gasit la Miha o reteta care mi-a facut cu ochiul si pe care am adaptat-o in functie de ce ingrediente am avut.

Ingrediente

  • 250 g cus-cus
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 500 g  pipote
  • 4 catei usturoi
  • busuioc
  • sare si piper
  • 50 g unt
  • nucsoara
  • patrunjel verde

Mod de preparare

   Tocam legumele si le calim usor ,la foc mic, in 3 linguri cu ulei sau 50 g unt. Adaugam pipotele si sucul de rosii, apoi sare sare si piper, dupa gust.

   Intr-o alta cratita topim 50 g unt si  prajim  cus-cus-ul pana devine auriu. Adaugam 700 ml apa fierbinte si un praf de nucsoara, lasand  totul pe foc mic  inca 8-10 minute, sa fiarba pastele.  

   Cand pastele au absorbit  apa, se adauga peste pipotele cu legume  si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Se acopera vasul alte 5 minute, apoi se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pipote si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

Postat de simona72

Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci

Gnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in...

Citeste continuarea

Cellentani cu speck si sparanghel

Postat de caroline

Cellentani cu speck si sparanghel

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute ,amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2012, 20:17
bun bun
la 02.02.2012, 20:18
direct la masa am picat
la 02.02.2012, 20:18
Motanel , pun o portie-n marsupiu? ))
la 02.02.2012, 20:19
Miti
la 02.02.2012, 20:19
mie asa de foame sosesc

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking