Ingrediente
- 500g pipote si inimi de pui
- 250g cus-cus
- 2 cepe
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei capia verde
- 2 morcovi
- 5 catei de usturoi
- 400g rosii taiate in bulion
- 100ml bulion
- 50g unt
- 3 linguri ulei
- busuioc
- marar
- nucsoara
- piper
- sare
Mod de preparare
Pipotele si inimile se curata si se spala.
Zarzavatul se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se calesc zarzavaturile 3-4 minute in ulei, se adauga pipotele si inimile, rosiile taiate in bulion si bulionul.
Se pune sare si piper si putina apa si se fierbe pana sunt facute pipotele si inimile.
Separat intr-o alta ctatita se caleste cus-cusul in unt pana devine auriu, se toarna 750ml apa, putina sare, nucsoara si se fierbe 10-15 minute pana este absorbita apa.
Se toarna cus-cusul peste zarzavat si pipote si se mai fierbe 5 minute, amestecand.
Mie mi-a fost lene sa amestec, asa ca am bagat-o in cuptor 15 minute.
La final se pune si mararul tocat marunt.
Este foarte buna.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pipote si inimi de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|