Ingrediente
- pipote și inimioare de pui cca. 350 g,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- morcovi 2 bucăți,
- pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- păstârnac 1/2 bucată,
- cartofi albi de Harghita 2 bucăți,
- foaie de dafin 1 bucată,
- enibahar 1 boabă,
- ulei de rapiță,
- zacuscă 2-3 linguri,
- borș din tărâțe cca. 500 ml,
- leuștean,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- ouă 2 bucăți.
Mod de preparare
Măruntaiele de pui se fierb în apă rece, cu puțină sare, o foaie de dafin și o boabă de enibahar, cca. 30 de minute la foc mediu, semiacoperit. Ceapa, cartofii și zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se călesc cca. 5 minute, la foc mic, acoperit. Se adaugă zacusca și măruntaiele strecurate din zeamă. Se completează cu apă și borșul fiert în prealabil. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 20 minute la foc mediu, semicoperit.
La finalul fierberii se adaugă leușteanul tocat mărunt și ouăle bătute, ce se toarnă ușor, în șuvoi subșire pentru a se obține efectul de zdrențe. Atenție focul va fi oprit în acest moment!
Se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă rece și cu ardei iute, după gustul fiecăruia;)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de pipoțele și inimioare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|