Borș de pipoțele și inimioare de pui

Postat de panacris in Ciorbe
10 Sep 2013 | 4695 vizualizari
Borș de pipoțele și inimioare de pui

O ciorbiță super savuroasă!

Ingrediente

  • pipote și inimioare de pui cca. 350 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • cartofi albi de Harghita 2 bucăți,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • enibahar 1 boabă,
  • ulei de rapiță,
  • zacuscă 2-3 linguri,
  • borș din tărâțe cca. 500 ml,
  • leuștean,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ouă 2 bucăți.

Mod de preparare

Măruntaiele de pui se fierb în apă rece, cu puțină sare, o foaie de dafin și o boabă de enibahar, cca. 30 de minute la foc mediu, semiacoperit. Ceapa, cartofii și zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se călesc cca. 5 minute, la foc mic, acoperit. Se adaugă zacusca și măruntaiele strecurate din zeamă. Se completează cu apă și borșul fiert în prealabil. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 20 minute la foc mediu, semicoperit.

La finalul fierberii se adaugă leușteanul tocat mărunt și ouăle bătute, ce se toarnă ușor, în șuvoi subșire pentru a se obține efectul de zdrențe. Atenție focul va fi oprit în acest moment!

Se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă rece și cu ardei iute, după gustul fiecăruia;)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de pipoțele și inimioare de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pui a la grec

Postat de CameliaComan

Ciorba de pui a la grec

Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in clocot adaugam pieptul de pui.Il lasam aproximativ 10 minute. Eu l-am taiat cubulete dupa ce l-am...

Citeste continuarea

Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui

Postat de cristeena20

Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui Bucatile de carne (eu am folosit piept, coaste si gat ) se spala si se pun in oala la fiert. Deoarece eu am avut carne de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2013, 18:09
Ce bine arata!
la 10.09.2013, 18:17
Bun borşul, nu? Şi când te gândeşti că înainte nu ştiai de ce noi ne "omorâm" după el. Super!
la 10.09.2013, 18:18
Ce frumos arata!!
la 10.09.2013, 18:22
la 10.09.2013, 18:28
Imi place

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking