Cus-cus cu pipote si suc de rosii

Postat de Ina in Paste
2 Feb 2012 | 22263 vizualizari
Cus-cus cu pipote si suc de rosii

Zilele trecute am gasit la Miha o reteta care mi-a facut cu ochiul si pe care am adaptat-o in functie de ce ingrediente am avut.

Ingrediente

  • 250 g cus-cus
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 500 g  pipote
  • 4 catei usturoi
  • busuioc
  • sare si piper
  • 50 g unt
  • nucsoara
  • patrunjel verde

Mod de preparare

   Tocam legumele si le calim usor ,la foc mic, in 3 linguri cu ulei sau 50 g unt. Adaugam pipotele si sucul de rosii, apoi sare sare si piper, dupa gust.

   Intr-o alta cratita topim 50 g unt si  prajim  cus-cus-ul pana devine auriu. Adaugam 700 ml apa fierbinte si un praf de nucsoara, lasand  totul pe foc mic  inca 8-10 minute, sa fiarba pastele.  

   Cand pastele au absorbit  apa, se adauga peste pipotele cu legume  si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Se acopera vasul alte 5 minute, apoi se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pipote si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Postat de simona72

Gnocchi facuti in casa cu sos alb cu praz si ciuperci brune

Sos: Se pune uleiul la incins intr-o tigaie mare sau una tip wok. Se adauga baconul taiat fasii si se prajeste 2-3 minute. De la praz, se foloseste partea alba si foarte putin din partea...

Citeste continuarea

Taitei cu varza calita

Postat de panacris

Taitei cu varza calita

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2012, 20:17
bun bun
la 02.02.2012, 20:18
direct la masa am picat
la 02.02.2012, 20:18
Motanel , pun o portie-n marsupiu? ))
la 02.02.2012, 20:19
Miti
la 02.02.2012, 20:19
mie asa de foame sosesc

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking