Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume

Postat de lilik in Porc
1 Noi 2012 | 7325 vizualizari
Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume

Ingrediente

  • 1 bucata cotlet de porc(1,5 kg am avut eu)
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 tije de telina
  • 10 rosii cherry
  • 3 cartofi
  • sare,piper
  • paprika
  • 50 gr unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 ml vin alb
  • 1 lingurita condimente pentru fripturi

Mod de preparare

Curatam legumele,le spalam si le taiem bucatele.

Bucata de cotlet o masam bine cu sare si paprika,apoi cu condimentele pentru fripturi.

In tava in care o vom pregati punem untul si uleiul de masline,apoi punem pe foc potrivit si cand untul s-a topit punem bucata de carne sa se rumeneasca pe toate partile(cand o intoarceti folositi un cleste sau 2 linguri de lemn),apoi stingem cu un paharel de vin(circa 100 ml).

Lasam sa se evapore putin apoi punem in tava,imprejurul carnii toate legumele taiate bucatele,restul de vin,sare,piper si 2 pahare cu apa.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180°.

Dupa 30 de minute intoarcem bucata de carne,acoperim tava din nou si mai dam la cuptor 30 de minute,dupa care dam aluminiul jos si mai lasam 30-45 de minute,timp in care vom intoarce si carnea.

Gustam sosuletul din tava si potrivim de sare si piper.

Scoatem carnea din tava si o taiem felii.

Luam cu un polonic o parte din legumele din tava,zeama si le punem in blender.Daca este nevoie dupa ce am pasat legumele,mai adaugam peste sos zeama din tava.Trebuie sa obtinem un sos putin mai subtire decat smantana.

Servim carnea calda cu sosul de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cotlet de porc cu legume la cuptor

Postat de papabundetot

Cotlet de porc cu legume la cuptor

Am dezosat cotletul de porc si l-am marinat in sos de soia,boia, curry, l-am lasat la marinat aproximativ 3 ore. Am pregatit intre timp legumele, am desfacut in buchetele potrivite ca si marime...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de legume la cuptor

Postat de mirela0911

Cotlet de porc cu sos de legume la cuptor

Se curata si se spala legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, pastarnacul si telina se taie cubulete. Se pune intr-o cratita uleiul la incins dupa care se adauga morcovii si se calesc pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2012, 19:08
Bun
la 01.11.2012, 19:10
cat de bine arata......
la 01.11.2012, 19:21
la 01.11.2012, 19:41
la 01.11.2012, 19:52

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking