Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
28 Dec 2013 | 4926 vizualizari
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza

Am vrut sa fac un aluat de placinta cu branza, dar in final am facut acest guguluf care poate fi mancat fie ca aperitiv langa niste rosii si ceapa rosie, fie la mic dejun langa un pahar cu iaurt. Este bun atat cald cat si rece!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 cartofi medii
  • 1 galbenus
  • 25 gr unt
  • 300 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 750 gr faina

Pentru umplutura:

  • 150 gr urda
  • 100 gr branza sarata
  • 1 ou + 1 albus
  • marar

Mod de preparare

Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi ca pentru piure.

Ii punem la fiert cu sare, in apa cat sa fie acoperiti.

Indepartam spuma pe parcursul fierberii si ii lasam pe foc pana incep sa se sfarame, apoi scurgem apa, adaugam untul si ii pasam bine.

Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam putin lapte caldut, o mana de faina si omogenizam.

Lasam maiaua astfel formata, la crescut cateva minute pana se racesc putin cartofii, apoi amestecam cele doua compozitii.

Adaugam o parte din ulei, restul de lapte caldut si incepem sa incorporam faina.

Iese un aluat mai moale decat cel de paine si va fi lipicios, dar ne ungem mainile cu ulei cand framantam si de asemeni vom unge si masa de lucru.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam urda cu branza sarata data pe razatoare, mararul tocat marunt si oul intreg plus albusul ramas de la aluat.

Cand aluatul a crescut suficient il intindem intr-o foaie pe masa unsa, intindem branza peste el, il rulam si il asezam in forma de guguluf tapetata cu ulei.

Coacem guguluful pentru 40 de minute la 180 de grade.

Este foarte bun si de efect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Traistute cu piept de pui

Postat de cris2711

Traistute cu piept de pui

Se pregateste aluatul dezghetat. Cubuletele de piept de pui se condimenteaza cu sare,piper  si boia. Cuptorul se incinge la 200 °C. Aluatul de foietaj se taie in patratele,vezi...

Citeste continuarea

Piure de mazare cu cartofi

Postat de Irina

Piure de mazare cu cartofi

Am pus cartofii si mazarea la fiert separat, pentru ca mazarea fierbe mai repede.  Am pus apa in vas, am adaugat cartofii, am acoperit cu capacul si am lasat vasul la incins pana acul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2013, 17:48
bun bun
la 28.12.2013, 17:53
wow, guguluf sarat
la 28.12.2013, 17:57
foarte bun
la 28.12.2013, 18:12
mai mai ce mai inventezi tu Meri
la 28.12.2013, 18:14
Si ai terminat cu cina

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking