Guguluf cu prune

Postat de Maria68 in Dulciuri
4 Noi 2012 | 2984 vizualizari
Guguluf cu prune

Ingrediente

Pentru umplutura:

  • 100 g prune din compot
  • 1 praf de cuisoare
  • esenta de rom
  • 30 g unt

Aluat & decor:

  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

Se unge o forma de guguluf si se da la frigider. Taiem prunele bucati si le amestecam intr-un castron cu esenta de rom, cuisoare, untul topit; se acopera si se lasa sa se marineze. Se incinge cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron se bate untul cu zahar si praful de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, amestecand energic dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sucul de lamaie.

1/2 din aluat se aseaza in forma si se acopera cu umplutura de prune, urmata de restul de aluat. Se trece cu furculita printre straturi, amestecand marmorat.
Se coace in partea de jos a cuptorului 50-60 de minute. Introducem o scobitoare: daca iese curata, guguluful este gata, daca nu il mai lasam un pic.
Se scoate apoi, se aseaza pe un gratar, se lasa sa se racoreasca putin in forma, apoi se rastoarna pe gratar; cand se raceste se transfera pe un platou si se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Guguluf cu prune

Postat de Dya

Guguluf cu prune

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente)....

Citeste continuarea

Guguluf de post cu gem de prune si nuca

Postat de merisor67

Guguluf de post cu gem de prune si nuca

Punem intr-un bol zaharul cu uleiul si sarea si le mixam bine pana la topirea zaharului( eu am rasnit zaharul). Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2012, 10:48
Wooooow! Minunat!
la 04.11.2012, 11:04
Ce bun e cu prune
la 04.11.2012, 11:16
la 04.11.2012, 11:19
Imi place...
la 04.11.2012, 11:30
superb ti-a iesit

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking