Guguluf cu prune

Postat de Dya in Dulciuri
30 Aug 2014 | 4091 vizualizari
Guguluf cu prune

Ingrediente

  • 10-12 prune potrivite
  • 4 oua mici (de tara)
  • 4 cescute cu faina
  • 3 cescute cu zahar
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 cescuta cu lapte
  • un praf de sofran
  • o lingurita cu scortisoara
  • o lingurita cu praf de copt
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • optional: coaja rasa de lamaie/portocala sau alte esente

Mod de preparare

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente).

Omogenizam totul si turnam in forma unsa cu putin ulei.

Adaugam prunele taiate in jumatati sau in cuburi mici.

Coacem la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Dupa coacere, se raceste treptat si se pudreaza cu zahar vaniliat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Guguluf de post cu gem de prune si nuca

Postat de merisor67

Guguluf de post cu gem de prune si nuca

Punem intr-un bol zaharul cu uleiul si sarea si le mixam bine pana la topirea zaharului( eu am rasnit zaharul). Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se...

Citeste continuarea

Guguluf cu prune

Postat de Maria68

Guguluf cu prune

Se unge o forma de guguluf si se da la frigider. Taiem prunele bucati si le amestecam intr-un castron cu esenta de rom, cuisoare, untul topit; se acopera si se lasa sa se marineze. Se incinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2014, 23:47
super reteta
la 30.08.2014, 23:52
Multumesc!
la 31.08.2014, 06:51
Delicios
la 31.08.2014, 08:19
la 31.08.2014, 08:59
Multumec!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking