Chec cu prune

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
15 Feb 2011 | 5769 vizualizari
Chec cu prune

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 1 lingura unt
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ingura cacao
  • faina cat cuprinde(cat sa obtineti consistenta unui chec,dorita)
  • un castronel prune
  • sos de ciocolata
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Separam ouale.

albusurile le batem spuma ,apoi adaugam zaharul pudra treptat.

punem si zaharul vanilat si mixam in continuare.

adaugam galbenusurile,rand pe rand,incorporandu-le bine.

untul il punem intr-o cratita pe foc,cat sa il topim ,nu sa il incalzim.

il bagam in compozitia de oua.

adaugam si laptele,esenta de rom,praful de copt.

dupa ce incorporam bine toate ingredientele ,punem faina treptat.

luam o tava de chec,sau o alta tava , o ungem cu margarina si o tapetam cu faina.

turnam mai bine din jumatatea de compozitie in tava.

in restul compozitiei punem cacao si mixam bine.

turnam si compozitia de cacao peste cea alba,apoi asezam prunele.

dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita,pana ce checul este copt.

il scoatem ,il lasam sa sa receasca.

turnam deasupra sos de ciocolata si presuram bombonele.

pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chec pufos cu fructe confiate

Postat de ela

Chec pufos cu fructe confiate

Fructele confiate le punem la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom.Le scoatem si le scurgem de pa intr-o sita. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc....

Citeste continuarea

Guguluf cu prune

Postat de Dya

Guguluf cu prune

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2011, 11:34
Fotooooooooooooooooooooooooo
la 15.02.2011, 11:35
frumos si bun
la 15.02.2011, 11:36
Asaaaaaaaaaaaaaaaaa , Rocsy
la 15.02.2011, 11:37
arata pap cu pofta
la 15.02.2011, 11:38
ligia,elena multumesc
-ce s-a intamplat diana?

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking