Chec din albusuri cu nuca, ciocolata si prune deshidratate

Postat de deyutzky in Dulciuri
29 Apr 2014 | 11864 vizualizari
Chec din albusuri cu nuca, ciocolata si prune deshidratate

o pufosenie de pufosenie :)))) daca nu ma credeti, veniti de gustati!:D

Ingrediente

  • Pt o tava mica de chec (cca24x10cm):
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri de zahar (120 g)
  • 6 linguri de faina (90 g)
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 4 patratele ciocolata cu biscuite
  • 1 lingura cu varf de nuca macinata
  • 4-5 prune deshidratate

Mod de preparare

Albusurile le mixam cu praful de sare pana se fac spuma apoi adaugam treptat zaharul, uleiul si laptele si continuam sa mixam.

Incorporam incet faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Adaugam nuca macinata, ciocolata si prunele taiate bucatele mici si amestecam pana cand totul se incorporeaza.

Tapetam tava de chec cu hartie de copt si turnam compozitia.

Preincalzim cuptorul si dam tava la cuptor pentru aprox 35-40 de minute la foc mic-mediu pana cand trece testul cu scobitoarea. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu nuca, ciocolata si prune deshidratate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

Postat de rhapsody

Fursecuri cu portocala si ciocolata (de post)

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Dizolva zaharul in apa calda, adauga uleiul si coaja de portocala si amesteca bine. 3. Pune faina intr-un vas, toarna lichidul de la pasul...

Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Postat de RuxyRux

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2014, 20:31
o bunatate!
la 29.04.2014, 20:32
bun tare
la 29.04.2014, 20:35
Eu mancam prunele asa...
la 29.04.2014, 20:35
Place!
la 29.04.2014, 20:40
Ce pufos e ...

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking