Empanadas cu pui si pasta de avocado

Postat de Elena_Daria in Aperitive / Garnituri
2 Mar 2014 | 10269 vizualizari
Empanadas cu pui si pasta de avocado

Reteta de aluat am luat-o de la Paula (Poliana/Enjoy Dessert)!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 120 g unt
  • 3 lg apa rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 100 g ciuperci taiate marunt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pasta de avocado:
  • 2 avocado
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • In plus:
  • 1 oua
  • 1 praf de sare
  • susan

Mod de preparare

Aluat:

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet. Dam apoi aluatul la rece pentru o ora(eu l-am lasat cu 20 de minute in plus, dar nu a patit absolut nimic).

Umplutura:

Curatam ceapa, o taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat adaugam morcovul, putina sare si lasam legumele la calit pana se inmoaie bine. Adaugam apoi ciupercile (scurse in prealabil), mai lasam 1-2 minute pe foc apoi dam de-o parte.

Punem putin ulei in alta tigaie, apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete si il rumenim usor. Cand pieptul de pui s-a facut il scurgem de apa lasata, il punem peste legume, asezonam cu sare si piper dupa gust si lasam sa se raceasca.

Pasta de avocado:

Curatam ceapa, o taiem marunt, apoi spalam rosia, si o taiem cubulete micute. Taiem fiecare avocado in doua, scoatem samburele, apoi scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul de la avocado se pune in vasul de la blender, adaugam ceapa si rosia, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust si incepem sa mixam bine pana obtinem o pasta fina. O dam la frigider pana terminam de facut empanadele.

Preparare:

Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire din care decupam cercuri cu diametru de aproximativ 10cm.

Pe fiecare cerc punem o lingura de compozitie, apoi pliem aluatul si apasam bine pe margini cu o furculita. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Punem toate placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu lapte si le coacem pana se rumenesc bine deasupra.

Le servim cu pasta de avocado.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu pui si pasta de avocado" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ruladă aperitiv

Postat de diaconta

Ruladă aperitiv

Uleiul l-am pus într-o cratita si am calit putin cele 5 linguri de faina. Am pus apoi laptele amestecând cu un tel sa nu se faca cocoloase. Am lasat sa fiarba la foc mic...

Citeste continuarea

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Postat de rocsi_1612

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2014, 16:05
favorita! Mancale-ar Clau de dolofane
la 02.03.2014, 16:08
la 02.03.2014, 16:09
excelente, pe gustul meu
la 02.03.2014, 16:27
Clau)zic si io cam tot ca ea
la 02.03.2014, 16:27
Minunate!!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking