Empanadas / Pateuri cu carne

Postat de ctlina in Porc
4 Iun 2017 | 5397 vizualizari
Empanadas / Pateuri  cu carne

Empanadas sunt la fel de populare in Argentina precum hotdogul in America.  Se gasesc in orice restaurant sau fast-food. Ideea este aceeasi: o foaie de aluat, taiata intr-un disc si impaturita pe jumatate, care imbraca si sigileaza inauntru o umplutura gustoasa, prajita sau coapta. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/empanadas-pateuri-cu-carne.html

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 125 g de unt
  • 12 cl de apa calduta
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 400 g de carne tocata (amestec porc+vita)
  • 1 ceapa
  • 200 ml sos de rosii lichid
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Pentru dorat:

  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca.

Intre timp, pregatiti umplutura.

Taiati ceapa marunt si prajiti-o in uleiul incalzit.

Adaugati carnea tocata si gatiti pana cand apa se evapora, amestecand cateva minute. Adaugati sosul de rosii, bulionul si zaharul. Puneti sare si piper amestecati si gatiti la foc potrivit in jur de 8 minute. Luati de pe foc, adaugati patrunjel tocat si lasati sa se raceasca.

Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara subtire.

Cu o forma taiem cercuri (mai mari, mai mici dupa dorinta)- diametru de 8 cm pentru mine.

In fiecare cerc punem umplutura. Inchidem bine in forma de coltunas. Sigilati marginile si decorati cu o furculita.

Asezati-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti placintelele cu galbenusul batut si amestecat cu laptele.

Coaceti timp de 20 - 30 minute, in functie de marimea lor.

Serviti-le imediat sau le puteti reincalzi la cuptor la temperatura mica cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas / Pateuri cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)

Postat de Mokuska

Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)

Ciolanul se spala si se pune la fiert in apa fara sare cu foi de dafin. Mare atentie, apa tot timpul sa acopere ciolanul ca altfel soriciul se usuca si devine incomestibil de tare. Dupa ce a...

Citeste continuarea

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Postat de panacris

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în  vasul  aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2017, 20:09
Ce bune sunt de pus la pachet!
la 04.06.2017, 20:12
la 04.06.2017, 20:20
oooo....ce-mi plac! Sunt si frumoase si gustoase!
la 04.06.2017, 20:21
ce bune
la 04.06.2017, 21:24

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking