Ingrediente
- 1.2 Kg carne caprior
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita scprtisoara macinata
- 1/2 piper negru macinat
- 1/2 lingurita boia dulce de ardei
- sare
- 8 linguri faina alba
- 2 cepe rosii
- 3 catei usturoi
- 3 linguri untura proaspata de porc
- 500 ml suc rosii preparat in casa
- 100 ml coniac de casa - de prima calitate
- 1 foaie dafin
- 1 crenguta cimbru uscat
- 1 crenguta tarhon uscat
- 500 gr tagliatelle cu ou- de calitate
Mod de preparare
- Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore .
- Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin.
- Carnea se taie in felii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, rozmarin si scortisoara.
- Datii feliile de carne prin faina alba si le prajiti in untura incinsa .
- Prajirea se face pe ambele parti cam cate 2 minute . Astfel se sigileaza gusturile in carne si veti obtine o felie de escalop suculenta si aromata .
- Ceapa rosie si usturoiul se toaca marunt si se praajesc usor in aceiasi grasime in care ati prajit si carnea .
- Cand ceapa incepe sa se inmoaie se toarna deasupra coniacul si sucul de rosiii .
- Introduceti inapoi in cratita carnea si sarati .
- Aruncati deasupra o foaie de dafin , boiaua dulce si crengutele de mirodenii .
- Fierbeti totul inca 30 minute la foc domol .
- Eu fierb fara capac pentru ca alcoolul sa se poata evapora .
- Daca este necesar mai adugati putina apa in cazul ca sosul scade prea tare.
- Incercati carnea daca este patrunsa si gustati . Adugati sare sau piper daca mai doriti .
- Serviti alaturi de escalopul de caprior garnitura preferata .
- Noi am avut taliagtelle cu ou .
- Nu uitati sa puneti alturi vinul rosu preferat !!!
- Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de caprior cu coniac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|