Ingrediente
- 1,5 kg cartofi noi mici;
- 2 fire usturoi verde;
- 4 catei mari usturoi;
- 2-3 linguri cu marar tocat marunt;
- 2-3 ulei de masline;
- unt (cat o nuca);
- 2 carnati "Trandafir";
- sare;
- cimbru uscat;
- 100 gr. iaurt;
- 50 gr. cascaval
Mod de preparare
Curatam cartofii de coaja si ii punem intregi, in apa cu sare si 2 catei de usturoi taiati felii. Din momentul in care apa incepe sa fiarba ii lasam 20 minute.
Intre timp, tocam marunt usturoiul verde si mararul.
Presam cateii de usturoi ramasi ( 2 buc) si ii amestecam cu iaurtul si putin ulei de masline.
Taiem carnaciorii felii si ii rumenim intr-o tigaie antiaderenta, pe ambele parti.
Cand cartofii sunt fierti, scurgem apa si adaugam in vas bucatica de unt, ulei de masline, sare, cimbru, mararul si amestecam usor cu o lingura fara sa zdrobim cartofii.
Asezam preparatul pe farfurie, adaugam apoi rondelele rumenite de carnaciori.
Putem turna peste sosul de iaurt cu usturoi, insa eu l-am servit separat.
Presaram cascaval ras si papam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|