Escalop de porc cu ciuperci brune

Postat de mirela0911 in Porc
7 Noi 2021 | 8604 vizualizari
Escalop de porc cu ciuperci brune

O mancare tare gustoasa si perfecta pentru masa de pranz.

Ingrediente

  • 600 g cotlet de porc
  • 250 g ciuperci champignon brune
  • 1 ceapa alba
  • 5 lg ulei de floarea soarelui
  • sare, piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lgt maghiran
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun bucatile de carne si se calesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in uleiul ramas de la calirea carnii.

Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Se pun peste ceapa si se calesc 5 minute impreuna.

Se adauga 1 lgt de boia dulce, se amesteca apoi se toarna apa fierbinte. Se lasa sa dea in clocot apoi se pune si carnea inapoi in cratita. Se mai toarna apa cat sa treaca peste nivelul carnii, se aduce la punctul de fierbere, se face focul mic si se acopera cratita. Se lasa la fiert pana cand carnea este bine facuta. 

Spre final se toarna vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul, apoi se pune sosul de rosii, crenguta de cimbru si maghiranul. Se lasa sa fiarba  cateva minute iar la final se adauga usturoiul. Se mai lasa 2 minute dupa care se stinge focul, se pune patrunjelul si se acopera cratita pana la servire.

Se serveste cu un piure de cartofi sau cu orice altceva preferati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute marinate

Postat de mirela0911

Chiftelute marinate

Se prepara chiftelutele. Intr-un bol se pune carnea tocata. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune peste carne. Cartoful se curata, se spala si se da pe...

Citeste continuarea

Piure de dovleac cu muschiulet de porc

Postat de simona72

Piure de dovleac cu muschiulet de porc

Pentru piure: cartofii se curata si se fierb in apa cu un praf de sare. Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se pasireaza bine dovleacul copt si cartofii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2021, 18:51
la 07.11.2021, 19:04
Iar ai dat-o pe fonfleuri
la 07.11.2021, 19:11
Mai ce bunătate!
la 07.11.2021, 19:17
Ce bunătate!
la 07.11.2021, 20:50

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking