Ingrediente
- 2 felii de cotlet de porc
- 1 ou
- 1 lingura de faina
- pesmet japonez panko
- 1/2 lingurita de ulei
- sare si piper
- ulei, pentru prajit
- Pentru sosul tonkatsu:
- 2 linguri de ketchup
- 1 lingurita de sos de stridii
- 1/2 lingurita de sos de soia
Mod de preparare
Feliile de carne se bat cu ciocanul de carne.
Carnea se strange inapoi in forma initiala. Ajuta ca snitelele sa fie zemoase pe interior.
Feliile se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se pune uleiul in wok sau in tigaie ca sa se infierbanteze.
Oul se bate cu o jumatate de lingurita de ulei.
Se ia o felie de cotlet de porc si se da prin faina.
Apoi se da prin oul batut si dupa prin pesmetul panko.
Se verifica daca s-a infierbantat uleiul. Se pune o firimitura de panko in ulei si, daca incepe sa sfaraie, se poate praji snitelul.
Se pun bucatile de carne in ulei si se prajesc pe ambele parti cate 1 minut.
Se scot si se lasa deoparte 4 minute. In acest timp, nu trebuie sa intepati carnea sau sa verificati daca e gata. Se scot si se lasa deoparte 1 minut.
Se prajesc din nou in uleiul infierbantat, pe ambele parti.
Se scot din wok.
Se taie in felii.
Se serveste cu varza taiata marunt si sos tonkatsu, care se prepara prin amestecarea ingredientelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de porc cu pesmet panko" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|