Evantai cu legume

Postat de caroline in Mancaruri de legume
30 Aug 2017 | 3575 vizualizari
Evantai cu legume

Un deliciu cu legume !  Am plecat de la reteta lui Meri ( Merisor) : https://www.bucataras.ro/retete/evantai-cu-legume-si-branzeturi-70675.html

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 2 dovlecei
  • 3 felii branza
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 30 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • knorr

Mod de preparare

1.   Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii .

2.  Punem ulei intr-o tigaie si cand este incins prajim cartofii .Cand sunt gata,ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

In acelasi ulei prajim apoi dovleceii si cand sunt gata, la fel ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

3.  Ardeiul curatat si spalat il taiem in parti mai marisoare. Rosiile spalate, le taiem felii.

4. Separat preparam sosul. Intr-un bol punem ouale,smantana,parmezan, sare si piper dupa gust si amestecam totul bine . 

5.  Luam o tava pentru cuptor si o ungem cu ulei. Asezam un rand cartofi,un rand ardei gras,un rand dovlecei,un rand rosii si un rand branza .Repetam astfel pana terminam ingredientele.Presaram putin knorr .

6.   Turnam sosul peste legume .

7.  Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30 -40 minute.

8.  Cand legumele sunt gata, scoatem tava din cuptor si presaram patrunjel proaspat. Servim legumele calde . 

POFTA BUNA !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Evantai din carne de porc cu legume

Postat de Pungasa_Rogue

Evantai din carne de porc cu legume

Carnea se spala si se taie felii, lasand baza nepatrunsa circa un centimetru. Se da cu sare si piper. Legumele se spala. Ardeiului i se scot cotorul si semintele. Se taie rondele toate...

Citeste continuarea

Evantai cu legume si branzeturi

Postat de merisor67

Evantai cu legume si branzeturi

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat. Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2017, 15:59
Asa am o caldura de-mi vine sa-mi fac aer si nu aveam cu ce...)
la 30.08.2017, 16:10
la 30.08.2017, 16:13
la 30.08.2017, 16:15
Cleme...tie un evantai de coaste poate
la 30.08.2017, 16:15
Cristina

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking