Ingrediente
- 3 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 5 linguri de lapte
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita amoniac stins cu otet
- faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana
- Pentru crema:
- 50 g unt
- 3 linguri de zahar
- 1-2 linguri cacao
- esenta de rom
- nuca dupa gust si preferinta
Mod de preparare
Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina.
Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.Cum eu n-am forma respectiva,le-am copt in aparatul de gauffre. Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in presa si am copt cate aproximativ 5 minute.
Untul l-am topit,apoi l-am mixat pana a devenit ca o crema,am adaugat zaharul,cacaoa,romul si nuca si am dat la rece pana am terminat de copt fagurii.
Am lipit fagurii cate 2,cu crema de unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|