Ingrediente
- 6 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri ulei
- 12 linguri lapte
- 24 linguri faina
- un strop de sare
- 1 plic praf de copt
- Crema:
- 1 litru lapte rece
- 100 g nuca macinata
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- 4 linguri de cacao
- 1 pachet de unt sau margarina
- esenta de rom dupa gust
Mod de preparare
Umplutura pentru cojile de faguri:
Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit adaug praful de copt si vanilia. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare cu ajutorul unei linguri. Coacem cate 1 minut pe ambele parti.
Crema:
Folositi un tel! Se amesteca bine faina cu zaharul si cacao,apoi se pune laptele putin cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune vasul pe foc mic si cand se face ca o ciulama se da deoparte si se adauga un pachet de unt. Amestecam putin si punem din nou pe foc amestecand tot timpul pana se topeste tot untul. Dam deoparte si lasam sa sa raceasca putin. Acum punem esenta de rom si nuca.Mixam bine.
Umplem cojile de faguri cu cate o lingurita de crema rece si lipim cu alta coaja.
Sunt foarte pufosi si aromati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|