Ingrediente
- Crema:
- 120 g amidon;
- 1 l lapte;
- 4 galbenusuri;
- 200 g zahar;
- esenta de rom;
- 25 g cacao;
- 300 g unt moale;
- 200 g nuca macinata.
- Aluat:
- 3 oua;
- 4 albusuri;
- 250 g zahar;
- 300 ml ulei;
- 1 l lapte;
- un praf de sare;
- un praf de copt;
- aproximativ 950 g faina;
- 4 linguri cu varf de cacao;
- esenta de rom.
Mod de preparare
Crema:
Intr-o cratita se dilueaza amidonul cu putin lapte. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza untul moale, putin cate putin, la final adaugand si nuca macinata.
Aluat:
Se bat ouale cu zaharul si praful de sare, apoi se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza.
Se unge forma de faguri cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se pun cate doua lingurite de aluat in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana se termina aluatul. Intre timp, fagurii formati pot fi umpluti cu crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|