Faina de migdale
Postat de Constelatialeu in Dulciuri
7 Feb 2020 | 5437 vizualizari
Nu este o reteta in sine este o experienta a mea de a face faina de migdale acasa. De fapt faina inseamna a macina diverse boabe, seminte, samburi pentru a obtine o pulbere fina, in functie de produsul pe care-l macina. Pentru ca tot incerc variante de macarons, ca asa mi-a picat mie pe macaronsi am zis sa vad si care e varianta mai buna sa-mi fac faina de migdale, acum ca am gasit-o pe cea mai buna habar nu am ,ca n-am comparat decat cu incercarile mele, in comert am vazut de doua ori aceasta faina, la Penny dar era cu coaja cu tot si mi s-a parut ''grosolan'' macinata si la Lidl unde parea mai finuta dar atunci cand am vazut eu era prea scumpa pentru buzunarul meu, 20 lei 100 g. Asa ca am zis ca poate apare oportunitate si gasesc migdale mai pentru buzunarul meu, tot la Lidl am gasit cu 8,99 lei 200 g. Asa ca m-am pus pe treaba, prima mea faina de migdale pe care am incercat-o am spus pasii la reteta de macarons, a fost ok dar nu asa fina si un pic diferita de ce am sa va relatez mai jos.