Falafel cu salata tabouleh

Postat de Bucataras in Mancaruri de post
17 Ian 2020 | 6541 vizualizari
Falafel cu salata tabouleh

Astazi am pregatit falafel cu tabbouleh, o salata fresh, plina de vitamine, cu mult patrunjel si rosii, insotite de un sos de iaurt cu menta. 

Ingrediente

  • 250 g naut
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 legatura coriandru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • seminte de susan
  • ulei pentru prajit

pt Salata Tabouleh:

  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 rosie
  • ceapa rosie
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare
  • fulgi de chili

Mod de preparare

Pune nautul la inmuiat peste noapte.

Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul si chimenul si mixeaza pana obtii o compozitie fina.  

Desi multe dintre retetele de falafel au ca ingredient faina, eu am ales sa nu folosesc, pentru a-l face mai usor de digerat. 

Toarna compozitia intr-un bol, umezeste mainile si incepe sa formezi bilute putin mai mari decat o nuca. 

Pune seminte de susan intr-o tava si tavaleste bilutele prin susan. 

Prajeste falafelul in ulei incins, intoarce cu grija pe toate partile, sa nu se desfaca compozitia si in acelasi timp sa se rumeneasca frumos. 

Scoate falafelul pe un prosop de hartie, sa absoarba excesul de ulei. 

Falafelul se serveste intotdeauna insotit de salate, asa ca eu am pregatit un tabbouleh, preferata mea, o salata cu mult patrunjel, plina de Vitamina C. 

Toaca marunt patrunjelul verde, taie si rosia in cubulete cat de mici doresti, condimenteaza simplu cu sare si stropeste cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Mai presara deasupra cativa fulgi de chili si gata si salata. 

Serveste falafelul impreuna cu salata si iaurt cu putina menta in el, sau cu sos tahini. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel cu salata tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Musaca de cartofi cu ciuperci -post

Postat de nadina73

Musaca de cartofi cu ciuperci -post

Se curata cartofi si se taie feliute nu foarte subtiri0,5 cm care se prajesc pe ambele parti in putin ulei Ciupercile se spala si se taie rondele care se calesc cu ceapa Ceapa se taie...

Citeste continuarea

Orez cu urzici la cuptor

Postat de katty

Orez cu urzici la cuptor

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2020, 13:39
la 17.01.2020, 13:42
Imi place mult salata tabbouleh, dar nu sa o fac. De fapt, nu am facut niciodata.
la 17.01.2020, 13:52
la 17.01.2020, 13:53
la 17.01.2020, 14:46
bun bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking