Fantezia fructelor

Postat de diaconta in Dulciuri
11 Iun 2016 | 3979 vizualizari
Fantezia fructelor

Eeeeei dragii mei, aşa cum v-am spus, am acceptat cu mare drag să particip la Competiţia anuală Green Sugar Blogger 2016. Nu ştiu cât de apreciat va fi desertul meu, dar l-am pregătit cu mult drag. Denumirea a fost sugestia unei prietene dragi şi cred că i se potriveşte. Cu zăhărelul ăsta minunat am făcut cunoştinţă de ceva vreme, când am câştigat un minunat premiu. Indulcitorul Green Sugar, a picat la fix când tocmai începusem lupta cu kilogramele, veşnica mea dietă, iar după o lună în care provocarea a fost “fără zahăr”, am putut să mă delectez cu un desert  în care am folosit doar îndulcitorul natural Green Sugar. Zero calorii, zero indice glicemic, deci nu m-am simţit deloc vinovată savurându-l. Recunosc, sunt o pofticioasă când vine vorba de dulciuri şi cu greu pot să mă abţin, aşa că, cu zahărul am mereu o bătălie de dat. Da,ştiu că desertul, pe lângă zahăr, mai are şi alte ingrediente dăunătoare siluetei, dar şi aşa, eu sunt mulţumită de rezultate. Cel mai important este faptul că Green Sugar este mult mai sănătos şi nu schimbă gustul preparatelor chiar dacă este preparat termic.   Pentru această competiţie,am ales să pregătesc un desert cu fructe,destul de lejer şi o băutură în ton cu acesta.Eu sper să fie pe placul vostru dragii mei şi reţeta mea să primească cât mai multe aprecieri din partea voastră.       

Ingrediente

Genoise de migdale

  • 3 oua
  • 75 g îndulcitor Green Sugar
  • 70 g faina migdale
  • 125 g faina de grâu
  • Sare
  • Zeama de la jumatate de lamâie

Mousse de caise şi ghimbir:

  • 500 g caise fara sâmburi
  • ½ lingurita ghimbir razuit
  • 3 linguri îndulcitor Green Sugar
  • 200 g smântâna 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida 30% grasime
  • 4 foi gelatina + 100 ml apa rece

Jeleu din afine :

  • 200 g afine de padure congelate
  • 2 linguri îndulcitor Green Sugar
  • 1 lingura amidon alimentar

Mousse de lapte de cocos si mascarpone:

  • O conserva 400 ml lapte de cocos
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri îndulcitor Green Sugar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 g smântâna 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida

Glazura de ciocolata alba:

  • 200 g ciocolata alba
  • 80 ml frisca lichida

Pentru décor:

  • Ciocolata,caise,coacaze roşii

Smoothie de fructe:

  • Capsuni
  • Afine congelate
  • Suc de portocale
  • 2 linguri iaurt
  • 5-6 picaturi îndulcitor lichid Green Sugar

Mod de preparare

Am pregatit blatul genoise.

De fapt, eu am pregatit un blat mai mare pentu ca îmi închipuisem ca o sa “construiesc” altfel desertul meu.

Cantitatile scrise însa sunt suficiente pentru ceea ce am facut eu,din el am decupat un disc cu diametrul de 18 cm si 3 discuri cu diametrul de 7 cm.

Am separate albusurile de galbenusurile oualor.

Albusurile le-am mixat bine cu un praf de sare.

Galbenusurile le-am mixat cu Green Sugar pâna când si-a triplat volumul si s-a deschis la culoare,apoi am adaugat zeama de lamâie.

Faina de grâu am amestecat-o cu faina de migdale si am pus-o peste crema de galbenusuri.

Am încorporat usor spuma de albusuri..

Am pus compozitia într-o tava de 20x30 cm   tapetata cu hârtie de copt.

Am copt blatul la 175 de grade 15 minute.

Dupa ce s-a racit,am decupat din el discurile asa cum am spus,unul de 18 cm si 3 mai mici de 7 cm.

Am pregatit apoi crema de caise.

Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze.

Caisele le-am facut pasta cu ajutorul blenderului.Am adaugat  Green Sugar si le-am pus într-n vas pe foc sa fiarba 2-3 clocote.

Dupa ce amestecul s-a temperat putin,am scurs bine gelatina si apoi am pus-o în piureul de caise si am amestecat pâna ce s-a topit complet.

Am adaugat ghimbirul razuit.

Am mixat frisca cu smântâna si apoi am încorporat-o usor în piureul de caise racit.Am lasat la frigider pâna ce am pregatit tava si formele în care am asamblat.

In tava cu diametrul de 18 cm,am pus blatul iar pe peretele formei am pus o folie pentru ca crema sa nu se lipeasca de acesta.

La fel si în formele mici am pus blat.

Am turnat mousse de caise în formele pregatite si am lasat la frigider câteva ore sa se întareasca.

Pentru jeleul de afine,am pus afinele în blender si le-am  zdrobit.Am adaugat Green Sugar si le-am pus sa fiarba 10 minute.

Amidonul l-am dizolvat cu o lingura de apa si apoi l-am pus peste afine.

Am amestecat pâna ce amestecul s-a îngrosat,apoi l-am lasat sa se raceasca.

Inainte de a prepara crema de cocos si mascarpone,am pregatit o tava cu pereti detasabili ,cu diametrul de 20 cm în care am asamblat mai departe desertul meu.

Am transferat mouse-ul de caise din tava de 18 cm în tava de 20 cm.

Am pus foile de gelatina sa se hidrateze cu apa rece cât sa le acopere.

Am pus semintele de la pastaia de vanilie în laptele de cocos,îndulcitorul Green Sugar si apoi l-am încalzit.

Am scurs gelatina si am pus-o în laptele de cocos caldut.Am amestecat pentru ca gelatina sa se topeasca.

Am lasat laptele sa se raceasca,l-am pus la frigider  sa se închege bine.

Am mixat frisca cu smântâna si am lasat-o deoparte.

Am mixat si crema mascarpone,apoi am adaugat treptat jeleul de cocos,dupa care, usor am încorporat si frisca.

Am lasat crema jumatate de ora la frigider  dupa care am pus în tava pregatita, “îmbracând “ mai întâi marginile,apoi am pus un strat si deasupra cremei de caise,un strat de jeleu de afine si iar un strat de mousse de cocos si mascarpone.

Am pus iar la frigider pentru câteva ore.

Am pregatit glazura de ciocolata alba,topind ciocolata cu frisca pe baie de aburi.Am pus glazura peste desertul rece.Se va închega destul de repede.

Am pregatit câteva ornamente din ciocolata pentru décor,am mai folosit caise,coacaze roşii.

Se pastreaza la frigider pâna în momentul servirii.

 

Pentru bautura,am pus toate ingredientele în recipientul blenderului Breville,câteva picaturi de îndulcitor lichid Green Sugar si în câteva secunde a fost gata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezia fructelor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert gogosi cu lingura

Postat de Ina

Desert gogosi cu lingura

Batem ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare cu un tel para, pana obtinem o emulsie alba.  Incalzim laptele ( sa fie cald spre fierbinte ), adaugam drojdia si...

Citeste continuarea

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Postat de medioto59

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Spalam merele si le taiem in doua. Indepartam cotorul si semintele. Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2016, 22:52
frumos tare
la 11.06.2016, 23:03
Wow,o nebunie de fantezie marca Dia !
la 11.06.2016, 23:09
superb!!
la 11.06.2016, 23:18
Wooooowwww
la 11.06.2016, 23:48
minunat arata

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking