Fantezie de toamna

Postat de claudiaO in Prajituri
5 Oct 2016 | 8838 vizualizari
Fantezie de toamna

Am numit-o asa  pentru ca are arome tomnatice. O prajitura pufoasa si comoda!

Ingrediente

  • 3 gutui
  • 3 mere
  • 2 pere
  • 5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 4 oua
  • 1 1/2 cana cu zahar
  • 2 cani cu faina
  • 1 plic praf de Copt
  • Putina coaja de lamaie
  • Un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 ml lapte dulce
  • 150 g unt topit

Mod de preparare

Curatam gutuile de cotoare si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. LA fel procedam cu merele, IAR perele, dupa CE le curatam le taiem cubulete mici. Topim.untul  intro tigaie si adaugam gutuile; le claim.pana se inmoaie apoi adaugam si restul fructelor. Amestecam nine, adaugam esenta devrom si scortisoara si cele 5 linguri de zahar. Punem si grisul si lasam deoparte pana facem aluatul.

Spaegem ouale intrun castron pests zahar. Frecam cu o linguri pana se albesc si devin spumoase. Punem untul  topit si amestecam usor,apoi laptele. Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie ( CCA 1 lingurita) si amestecam din nou. Praful de Copt il amestecam cu faina si apoi o adaugam cate putina  peste compozitia de ou.. Tapetam o tava ( 30/40) cu unt  si faina si punem cam trei sferturi din compozitie. Asezam deasupra fructele calite apoi turnam si restul de aluat. Dam LA cuptor pana se rumeneste frumos deasupra si innebunim de miros. Lasam sa se racesca, taiem patratele apoi pudram cu zahar farin. Si servim desigur :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu mere( de post)

Postat de Mihaela11_jo

Placinta cu mere( de post)

    Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in doua. Se intinde o foaie care se aseaza in tava;merele se storc bine si se...

Citeste continuarea

Mini-tarte cu lime

Postat de Patricia_Iordache_79

Mini-tarte cu lime

Dam pe razatoarea cu gauri mici coaja de la lamaie si de la lime. Lasam untul la temperatura camerei pentru a se lucra mai usor. Cum preparam blatul: Amestecam untul (margarina) cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2016, 00:17
Ce de arome !!! Si cat de frumos ai numito !!!!
la 05.10.2016, 07:54
Buna!
la 05.10.2016, 08:37
la 05.10.2016, 09:00
Delicios!
la 05.10.2016, 09:03
Ce bună o fi! Vreau o bucata la

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking