Fantezie de toamna

Postat de claudiaO in Prajituri
5 Oct 2016 | 8788 vizualizari
Fantezie de toamna

Am numit-o asa  pentru ca are arome tomnatice. O prajitura pufoasa si comoda!

Ingrediente

  • 3 gutui
  • 3 mere
  • 2 pere
  • 5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 4 oua
  • 1 1/2 cana cu zahar
  • 2 cani cu faina
  • 1 plic praf de Copt
  • Putina coaja de lamaie
  • Un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 ml lapte dulce
  • 150 g unt topit

Mod de preparare

Curatam gutuile de cotoare si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. LA fel procedam cu merele, IAR perele, dupa CE le curatam le taiem cubulete mici. Topim.untul  intro tigaie si adaugam gutuile; le claim.pana se inmoaie apoi adaugam si restul fructelor. Amestecam nine, adaugam esenta devrom si scortisoara si cele 5 linguri de zahar. Punem si grisul si lasam deoparte pana facem aluatul.

Spaegem ouale intrun castron pests zahar. Frecam cu o linguri pana se albesc si devin spumoase. Punem untul  topit si amestecam usor,apoi laptele. Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie ( CCA 1 lingurita) si amestecam din nou. Praful de Copt il amestecam cu faina si apoi o adaugam cate putina  peste compozitia de ou.. Tapetam o tava ( 30/40) cu unt  si faina si punem cam trei sferturi din compozitie. Asezam deasupra fructele calite apoi turnam si restul de aluat. Dam LA cuptor pana se rumeneste frumos deasupra si innebunim de miros. Lasam sa se racesca, taiem patratele apoi pudram cu zahar farin. Si servim desigur :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Ecler

Postat de mirela0911

Desert prajitura Ecler

Aluat: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna faina toata o data si se amesteca energic cu ajutorul unui tel, pana se desprinde usor de pe...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si mousse de caramel

Postat de simona72

Desert prajitura cu mere si mousse de caramel

Pentru blat: se amesteca ingredientele uscate intru-un castron, respectiv: faina, cacao, cafea, sare, bicarbonat, praf de copt. In alt castron se amesteca cu un tel ingrediente umede, respectiv:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2016, 00:17
Ce de arome !!! Si cat de frumos ai numito !!!!
la 05.10.2016, 07:54
Buna!
la 05.10.2016, 08:37
la 05.10.2016, 09:00
Delicios!
la 05.10.2016, 09:03
Ce bună o fi! Vreau o bucata la

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking