Prajitura duo cu crema de vanilie

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Oct 2013 | 14643 vizualizari
Prajitura duo cu crema de vanilie

Azi am executat doua prajituri,am citit mai multe retete si am facut niste combinatii care imi plac mie si sper sa placa si sarbatoritei.Pe asta am numit-o '' duo'' pentru ca are doua blaturi diferite.

Ingrediente

  • Blat de ciocolata
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie 52% cacao
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g unt
  • Blat vanilie
  • 4 oua
  • 3 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic vanilie burbon
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic vanilie burbon
  • Crema de frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri din crema de vanilie
  • Sirop
  • 200 ml sirop de capsuni
  • 3 linguri coniac
  • Glazura
  • 100 g ciocolata lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Blatul de ciocolata:

Ouale cu zaharul si zaharul; vanilat,le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam untul ( la temperatura camerei),faina si cacaoa si omogenizam.Ciocolata o topim pe baie de abur si apoi o incorporam in compozitia de mai sus.Pregatim o tava (25/32) cu hartie de copt,turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil.Este gata cand trece testul scobitorii.Lasam sa se raceasca.

Blatul de vanilie:

Cele 7 albusuri (3 sunt de la crema unde folosim doar galbenusurile) le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si batem ca la bezea.Separat frecam galbenusurile cu un praf de sare ,vanilia burbon si 4 linguri de ulei,apoi le incorporam in bezea,amestecand incet,la final adaugam faina si praful de copt.In aceiasi tava in care am facut si blatul de ciocolata,punem compozitia si dam la cuptor,cand trece testul scobitorii este gata.Lasam sa se raceasca si apoi taiem blatul in doua.

Crema de vanilie:

Galbenusurile cu zaharul si frisca lichida pe baie de abur pana se topeste zaharul.Dam de pe foc si adaugam si vanilia burbon si lasam sa se raceasca.Cand s-a racit turnam putin cate putin peste unt,omogenizand.Crema o dam la rece cca 30 min.

Crema de frisca:

Frisca lichida o mixam pana se intareste si adaugam in ea 3 linguri de crema de vanilie.Am avut frisca vegetala si ea este deja dulce,n-am mai folosit zahar.

Sirop:

Am folosit sirop de capsuni,facut de mine si amestecat cu 3 linguri de coniac.

Glazura:

Ciocolata cu frisca si cacaoa pe baie de abur pana devin o crema omogena.

Asamblare:

Blat de vanilie peste care am pus crema de frisca,apoi blatul de ciocolata pe care l-am siropat,apoi am intins crema de vanilie,blatul de vanile si am siropat si acest blat.La final am turnat glazura de ciocolata.Lasam prajitura l;a rece cca 40 min,apoi o portionam cu un cutit trecut prin apa fierbinte si ornam dupa preferinta.Eu am folosit niste pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

Postat de merisor67

Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema

Pregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi cu nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu foi cu nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Foile: Intr-un bol punem untul moale, oul, iaurtul si le mixam. Adaugam nuca macinata si vanilia. Bicarbonatul il amestecam cu praful de copt, punem zeama de lamaie si amestecam bine. Il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2013, 17:18
uuuuuuaaauu cum arata
la 24.10.2013, 17:22
Ce praji buna!! Si frumoasa!
la 24.10.2013, 17:25
ce bunatate, ai mesterit un pic la ea
la 24.10.2013, 17:33
la 24.10.2013, 17:47
cate dulciuri mananci leoaico?

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking