Fantome din bezea

Postat de CameliaComan in Dulciuri
30 Oct 2016 | 3888 vizualizari
Fantome din bezea

Am fost cucerita de concursul lansat de Bucataras cu ocazia sarbatorii de Halloween, cand am vazut ca premiul intai consta in acel minunat set de servire etajat. De ceva vreme tanjesc la un astfel de set minunat. M-am gandit sa pregatesc fantome din bezea infricosatoare. :) Booohoooo! :) 

Ingrediente

  • 1 albus de ou
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in sus fara ca bezeaua sa se desprinda.

Intr-un pos punem bezeaua si intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt facem formele pentru bezea.

Introducem tava la treapta intai a cuptorului si coacem cu usa intredeschisa. Lasam bezelele la cuptor timp de 1 h sau 1 h si 30 de minute. La final trebuie sa avem bezele tari si lucioase. Eu am pus si putina dulceata de visine atunci cand le-am servit. Un deliciu!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantome din bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Nutella French Rolls

Postat de mirela0911

Desert Nutella French Rolls

Intr-un bol se cerne faina. Se pune intr-o parte sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara lingurita de zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna cca 60-70 ml lapte caldut, se amesteca usor...

Citeste continuarea

Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine

Postat de RODIMUR

Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine

Vișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul. Nucile se sparg și se macină, din timp. Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2016, 20:21
foarte reusite
la 30.10.2016, 20:24
Frumoase, am vrut si eu sa fac, ca am vreo 10 albusuri in congelator, dar mananc doar eu si nu ma pot abtine din mancat, asa ca am renuntat...
la 30.10.2016, 20:34
la 30.10.2016, 20:37
Ce frumoase ti-au iesit!
la 30.10.2016, 20:43
Tare simpatice!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking