Ingrediente
- Blat
- 8 oua
- 320 g zahar
- 320 g faina
- 250 g margarina rama cu 70 % grasime
- 1 plic de amoniac
- zeama de lamaie
- un praf de sare
- Pentru uns blatul
- 1 borcan de 400 g gem de piersici rosii de gradina
- Crema de nuca
- 300 g nuca macinata
- 200 ml lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- 150 g zahar
- Crema cu frisca
- 300 g resturi de la briose ( sau biscuiti cu cacao)
- 250 g gem de piersici galbene de gradina
- Frisca
- 250 g smantana dulce
- 50 ml lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- Glazura
- Ciocolata duo de la Dr.Oetker
Mod de preparare
Blat :
Margarina cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile, se omogenizeaza.Amoniacul se stinge cu zeama de lamaie dupa ce l-am adaugat in compozitie,apoi adaugam faina cernuta si omogenizam.Albusurile cu un praf de sare se bat bine apoi se adauga in compozitie,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Compozitia se imparte in doua parti egale ( eu le-am cantarit) si se coc doua foi.Am pus jumatate din compozitie intr-o tava 23/35,tapetata cu hartie de copt.bagam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Asa se procedeaza si cu cealalta foaie.
Crema de nuca :
Macinam 300 de g de nuca,o punem intr-o cratita cu fundul dublu,adaugam zaharul,zaharul vanilat si laptele si punem pe foc sa fiarba pana se ingroasa.Dupa ce s-a ingrosat se lasa la racit.
Crema cu frisca :
Mai intai pregatim frisca,mixam smantana dulce cu laptele si zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma. Apoi punem resturile de briosa in robot,adaugam gemul si mixam,obtinem o compozitie destul de tare.Compozitia obtinuta o amestecam cu frisca.
Glazura :
Se pune pe foc un ibric cu apa si se pune pachetul de ciocolata inauntru,se alsa sa fiearba pana se topeste ciocolata
Asamblare :
In tava in care am copt foile asezam prima foaie,apoi o ungem cu gemul de piersici rosii,peste care punem crema de nuca,apoi foaia a doua.Peste a doua foaie intindem crema cu frisca.Dam tava la frigidem pentru cateva ore,apoi portionam prajitura si glazuram fiecare bucata in parte..
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|