Prajitura cu gem si crema de nuca

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
22 Feb 2015 | 13359 vizualizari
Prajitura cu gem si crema de nuca

Din categoria 'Nu credem pana nu gustam'' si am gem de piersici.....am facut o prajitura.....

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 320 g zahar
  • 320 g faina
  • 250 g margarina rama cu 70 % grasime
  • 1 plic de amoniac
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns blatul
  • 1 borcan de 400 g gem de piersici rosii de gradina
  • Crema de nuca
  • 300 g nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • Crema cu frisca
  • 300 g resturi de la briose ( sau biscuiti cu cacao)
  • 250 g gem de piersici galbene de gradina
  • Frisca
  • 250 g smantana dulce
  • 50 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura
  • Ciocolata duo de la Dr.Oetker

Mod de preparare

Blat :

Margarina cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile, se omogenizeaza.Amoniacul se stinge cu zeama de lamaie dupa ce l-am adaugat in compozitie,apoi adaugam faina cernuta si omogenizam.Albusurile cu un praf de sare se bat bine apoi se adauga in compozitie,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Compozitia se imparte in doua parti egale ( eu le-am cantarit) si se coc doua foi.Am pus jumatate din compozitie intr-o tava 23/35,tapetata cu hartie de copt.bagam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Asa se procedeaza si cu cealalta foaie.

Crema de nuca :

Macinam 300 de g de nuca,o punem intr-o cratita cu fundul dublu,adaugam zaharul,zaharul vanilat si laptele si punem pe foc sa fiarba pana se ingroasa.Dupa ce s-a ingrosat se lasa la racit.

Crema cu frisca :

Mai intai pregatim frisca,mixam smantana dulce cu laptele si zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma. Apoi punem resturile de briosa in robot,adaugam gemul si mixam,obtinem o compozitie destul de tare.Compozitia obtinuta o amestecam cu frisca.

Glazura :

Se pune pe foc un ibric cu apa si se pune pachetul de ciocolata inauntru,se alsa sa fiearba pana se topeste ciocolata

Asamblare :

In tava in care am copt foile asezam prima foaie,apoi o ungem cu gemul de piersici rosii,peste care punem crema de nuca,apoi foaia a doua.Peste a doua foaie intindem crema cu frisca.Dam tava la frigidem pentru cateva ore,apoi portionam prajitura si glazuram fiecare bucata in parte..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Postat de eumimi

Desert prajitura cu nuca si crema caramel

Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2015, 19:10
nu-mi place ca are nuca )
la 22.02.2015, 19:10
ce bunatate ne-a dus leoaica!
la 22.02.2015, 19:12
Diamantoaso,trimite niste parmezan si schimb crema...
la 22.02.2015, 19:13
Sa-mi pastrezi si mie pentru maine la cafea
la 22.02.2015, 19:16
buna buna

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking