Farfalle cu lapte

Postat de autodiag in Mancare copii
1 Apr 2016 | 5839 vizualizari
Farfalle cu lapte

Ingrediente

  • 1,5 l apa;
  • sare;
  • 150 g paste farfalle;
  • 1,3 l lapte;
  • 200 g zahar;
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se pun apa si putina sare intr-o oala, la foc. Dupa ce da apa in clocote, se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, mestecand din cand in cand. Se scurg pastele de apa fierbinte si se clatesc cu apa rece, apoi se pun din nou la foc impreuna cu laptele. Cand acesta incepe sa dea in clocote, se adauga zaharul. Se mai clocotesc cateva minute, mestecand continuu, apoi se opreste focul si se adauga esenta de vanilie. Se acopera oala cu un capac.

Daca nu va plac pastele pregatite "al dente", dupa ce fierb in apa le mai puteti lasa sa se umfle circa 30 de minute, acoperite cu un capac deoarece in lapte nu prea se umfla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mac and Cheese- macaroane cu branza in stil american

Postat de scortisoara

Mac and Cheese- macaroane cu branza in stil american

Punem la fiert apa pentru paste, in care adaugam o lingura de sare. Cand incep a clocoti, adaugam pastele si fierbem conform timpului inscriptionat pe pachet. In alta oala topim untul si...

Citeste continuarea

Paste cu broccoli si piept de pui

Postat de caroline

Paste cu broccoli si piept de pui

Pieptul de pui il spalam si il taiem fasii potrivite ca marime. Punem putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si punem la foc iute. Prajim pieptul de pui pe toate partile pana capata o culoare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2016, 08:50
Ce bune ar fi acum la micul dejun!
la 01.04.2016, 09:07
la 01.04.2016, 09:28
la 01.04.2016, 10:00
Foarte bune
la 01.04.2016, 10:45
vai ce bune!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking