Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara

Postat de katty in Mancare copii
11 Sep 2021 | 6279 vizualizari
Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara

Retete de suflet Recunoasteti sincer de cand nu ati mai mancat...eu nici nu imi mai aduc aminte cand am mancat ultima oara, dar ma gandeam de ceva vreme la ele.

Ingrediente

  • 300 gr farfalle
  • 1 lingura ulei
  • 70 gr pesmet
  • 100 gr nuci
  • 70 gr zahar brun
  • scortisoara macinata
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Punem la foc o oala cu 3 l de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga.

Intr-o tigaie pe care o incintam pe foc punem uleiul, pesmetul si zaharul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se rumenesc frumos, fara sa se arda.

Macinam samburii de nuca (prajiti anterior in cuptor si raciti), dar nu foarte fin.

Scurgem pastele intr-o sita. Amestecam pastele cu pesmetul, nuca si scortisoara.

Servim pastele calde sau reci.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza cu salam uscat si porumb

Postat de Dya

Pizza cu salam uscat si porumb

Din ingredientele date, se frământă un aluat elastic ce se lasă la dospit, intr-un loc cald, până ce îşi dublează volumul. Se întind apoi două foi egale. Se...

Citeste continuarea

Budinca de tapioca

Postat de sufletista

Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce se ingroasa ca la gem (daca dorim, putem adauga un plic de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2021, 14:00
la 11.09.2021, 14:14
la 11.09.2021, 19:26
Ce bunatate!
la 11.09.2021, 19:47
la 11.09.2021, 22:12

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking