Ingrediente
- 200 grame farfalle
- 100 grame telemea de oi
- 100 grame mozzarella Delaco
- 50 grame unt
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare
Se rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie.
Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici.
Cele două ouă se bat bine cu puțină sare.
Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert, se strecoară de apă și o jumătate din ele se pun în tava de ceramică unsă bine cu unt.
Peste farfalle se pune untul tăiat bucățele, telemeaua cubulețe și se acoperă cu celelalte farfalle. Deasupra se toarnă uniform ouăle bătute bine cu sare și apoi se ornează cu mozzarella răzuită, pentru a da un aspect frumos pastelor și pentru a le gratina.
Se dă tava la cuptor la foc potrivit și când farfallele sunt rumenite, se scot din cuptor și se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|