Fasole alba scazuta cu pancetta afumata

Postat de adasev12 in Porc
23 Aug 2010 | 10859 vizualizari
Fasole alba scazuta cu pancetta afumata

este macarea care o facea si mama cand eram acasa, doar ca ea o facea cu afumatura de porc,; aici pancetta este f folosita si destul de accesibila, deci...

Ingrediente

  • 200-300 g pancetta afumata
  • 1 cutie fasole alba gata fiarta de 800 g
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire de telina
  • patrunjel verde
  • 3-4 lg de bulion
  • sare, piper, putin busuioc

Mod de preparare

se pune la calit in ulei de masline de preferinta ceapa , ardeiul , foile de dafin si pancetta impreuna, la foc mic vreo 10 min, invartind meru

se adauga apoi bulionul, busuiocul si se acopera cu apa bine, apoi se da la foc mediu sa fiarba inca vreo 15 min.

se aduga apoi fasolea scursa de apa in care a fost conservata , se amesteca usor, se potriveste de sare( atentie ca afumatura este deja sarata,...) si piper;  se face apoi un pic de rantas alb din 2 lg de faina cu apa, amestecata f bine sa nu iasa cocoloase si subtire, se adauga peste fasole si se mai lasa vreo 5 min la foc mic, apoi se stinge focul. se presara patrunjel verde taiat marunt deasupra . gata! e buna cu muratura.

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba scazuta cu pancetta afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Postat de Constelatialeu

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Punem la copt ardeii, apoi curatam ceapa si o taiem marunt, rosiile le decojim si le dam pe razatoare. Carnea o taiem cubulete mici. Intr-o cratita, punem la incins uleiul si apoi bucatelele...

Citeste continuarea

Papricas cu carne de porc

Postat de eumimi

Papricas cu carne de porc

Ceapa si ardeiul tocate se pun la calit pentru 7-8 min. Adaugam si carnea taiata cuburi si lasam 15 min. la calit, pana cand devine albicioasa. Adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2010, 22:03
la 23.08.2010, 22:23
ela lasa-mi si mie
la 23.08.2010, 22:42
o portie se poate?.............
la 23.08.2010, 22:56
super buna!!!!
la 23.08.2010, 23:16
un deliciu !

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking