Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore.
După acest interval de timp, se strecoară apa (care s-a îngălbenit, între timp) și fasolea se fierbe, de două ori la rând, cu apă fierbinte.
În timp ce fasolea fierbe, se pregătesc celelalte ingrediente.
Se prăjesc ușor cârnații, în cratița în care se va face mâncarea, la foc mic și în ulei suficient.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește, în cratița cu cârnații.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie mărunt și se călesc, cu ceapa și cârnații, la foc mic.
Se spală roșiile, li se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc cu: ceapa, ardeii și cârnații.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se călesc, la foc mic, cu celelalte legume și cârnații. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă 500 ml de apă și se lasă mâncarea la fiert, la foc mic, până ce se pătrund toate ingredientele, iar fasolea este gata.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
După ce fasolea a fost fiartă, în două ape (neapărat fierbinți, ca să nu se întărească), se strecoară și se adaugă în cratița cu legumele și cârnații. Se adaugă apă fierbinte, dacă mai este nevoie și se mai lasă mâncarea la fiert, timp de 10 minute, după care se condimentează cu: sare, piper și mărar și se oprește focul de la aragaz.
Mâncarea se servește cu murături asortate.