Ingrediente
- 400 g fasole uscata;
- un morcov;
- un ardei kapia;
- o ceapa;
- o lingurita sare;
- circa 2 l apa;
- 3 linguri bulion;
- doua linguri rosii pregatite pentru iarna;
- o lingurita de cimbru uscat;
- un varf de lingurita de maghiran uscat.
Mod de preparare
Fasolea se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce da in clocote, se varsa apa, se clateste fasolea cu apa rece, apoi se pune intr-o cratita cu apa cat sa o acopere.
Ceapa se curata de foi si se spala, ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala, iar morcovul se curata de coaja si se spala, dupa care toate se pun in cratita cu fasole. Se adauga o lingurita de sare si se pun la fiert.
Fasolea se tine la foc pana cand bobul este complet fiert, iar apa a fost evaporata in mare parte. Cand aceasta este gata, se scot legumele si se arunca, se adauga bulionul, cimbrul, maghiranul si rosiile pregatite pentru iarna. Se mai lasa cateva minute la fiert, amestecand continuu pentru a nu se prinde de cratita. Se mai adauga sare, daca este necesar. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in robotul de bucatarie, la cutit, si se mixeaza pana cand devine o pasta.
Se poate servi atat calda, cat si rece, simpla, cu ardei copti in otet sau cu muraturi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|