Ingrediente
- -300 gr fasole uscata
- -1 morcov
- -3 catei usturoi
- -3 foi dafin
- -sare
- -piper
- -150 ml suc de rosii
- -leurda (cat am luat in ambele maini, o gramajoara)
- -50ml ulei
Mod de preparare
Fasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata. Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker, am pus morcovul curatat, usturoiul si foile de dafin si am lasat-o la gatit pentru 5 ore la temperatura mica .
Fasolea se poate fierbe clasic fara nici o problema, dar aparatul meu Slow Cooker ma ajuta enorm atunci cand trebuie sa plec la serviciu .
Fasolea fiarta am pus-o in vasul robotului impreuna cu sare, piper, morcovul, usturoiul si sucul de rosii. Am pornit robotul si am facut o pasta fina . Mutam fasolea intr-un castron.
Leurda spalata bine si uscata am tras-o la tigaie in 50 ml ulei pentru 2 minute. Am gatit-o pana cand s-a muiat putin si a devenit un verde intens .
Punem leurda in vasul robotului si o maruntim si pe ea.
Amestecam fasolea pasta cu leurda, gustam si mai punem sare si piper daca trebuie. Servim cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|