Fasole batuta (frecata) cu ceapa calita

Postat de COSTEO in Salate
5 Apr 2013 | 7373 vizualizari
Fasole batuta (frecata) cu ceapa calita

Ingrediente

  • 500 gr fasole alba mare
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri mustar(optional)

Mod de preparare

Fasolea se lasa la umflat 24 de ore  si se schimba apa la ele de 3 ori.

Se pune la fiert in apa cu sare ,o lingura de bicarbonat de sodiu sau o lingura de zahar iar cand da in clocot  aruncam apa .Le lasam la fiert  si mai schimbam apa la ele de 2 ori ,cand da in clocot Lasam sa fiarba pana se crapa bobul de fasole.

Fasolea se paseaza ,la masina de tocat sau in robot impreuna cu usturoiul .Adaugati putina apa din fasole si mai frecam ca sa obtinem consistenta dorita (cam jumatate de cana de apa) optional 2 linguri mustar.,sare si piper.

Tocam 2 cepe marunt sau julien si punem in tigaie cu putin ulei o lasam sa prinda o culoare aurie si adaugam 2 linguri de bulion ,se mai lasa 2 -3 min si o dam de pe foc  si cand se raceste o punem peste fasolea batuta.

Se serveste cu muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta (frecata) cu ceapa calita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole batuta cu ceapa calita si boia

Postat de Corina33

Fasole batuta cu ceapa calita si boia

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 16:58
la 05.04.2013, 17:05
Nu multumesc, nu mai vreau sa fier 3 ceasuri , numai daca cumpar la borcan gata fiarta
la 05.04.2013, 17:16
Aia la borcan nu prea imi place.Dar fasolea mea a fiert repede
la 05.04.2013, 18:31
buna buna
la 05.04.2013, 19:38
o mancare buna,mai ales de post

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking