Fasole batuta, orientala (Byesar)

Postat de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri
18 Mar 2016 | 6314 vizualizari
Fasole batuta, orientala (Byesar)

O altfel de fasole batuta... mai buna ! :) 

Ingrediente

    • Fasole bob gigant – cca 500 g
    • Usturoi – 5-6 catei
    • Chimion – 1 lingurita rasa
    • Chimen – ½ lingurita
    • Ulei de masline extravirgin – 80 – 100 ml
    • Zeama de lamaie – 2 linguri
    • Frunze de menta pentru décor
    • Boia dulce – 1 lingurita
    • Piper cayenne – 1 lingurita rasa
    • Ceapa rosie pentru décor
    • Extra ulei de masline pentru décor
    • Extra boia pentru décor
    • Coriandru proaspat – 1 legatura
    • Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

  • Coaceti usturoiul in cuptor;

  • Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;

  • Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);

  • Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;

  • Treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo);

  • Compozitia rezultat-o introduceti-o intr-un blender, impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boia dulce si piper cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o blendati sa obtineti o pasta fina, cremoasa;

  • Taiati ceapa rosie cubulete mici;

  • Tocati coriandrul marunt;

  • Serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta;

  • Prajiti paine sau serviti alaturi de pita;

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta, orientala (Byesar)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv fritatta cu cartofi

Postat de AlexTeacher

Aperitiv fritatta cu cartofi

Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna....

Citeste continuarea

Langosi cu varza calita

Postat de xana

Langosi cu varza calita

Drojdia se dizolva in apa calduta, apoi se adauga zaharul, faina si sarea. Se amesteca bine si se da deoparte pentru 10 minute. Dupa acest timp se framanta 15 minute(eu am framantat 10 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2016, 16:18
Cu ce tentatie aromata vii tu aici Eu din nou sunt lesinata de foame ) Nu-mi pregateste nimeni ,
nimic, pe cand sosesc acasa
la 18.03.2016, 16:18
buna tare trebuie sa fie
la 18.03.2016, 16:29
yuum, ce condimente dementiale!
la 18.03.2016, 16:44
Ce bunătateeee!
la 18.03.2016, 16:49

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking