Ingrediente
- 500 g fasole boabe
- un ciolan afumat
- o ceapa
- un morcov
- o telina mica
- 1 ardei rosu si verde
- o frunza de dafin
- cimbru
- piper
- sare
- boia iute
- o legatura patrunjel si marar
- Pentru prajeala:
- o ceapa mare
- 100 ml ulei
- 2 linguri pasta de tomate
Mod de preparare
Fasolea se lasa in apa la inmuiat peste noapte
A doua zi se schimba apa si se pune la fiert . Cand apa da de cateva ori in clocot, se arunca si se inlocuieste cu alta apa calda. Schimbam apa de doua ori.
Punem fasolea in oala sub presiune impreuna cu ciolanul , frunza de dafin ,un praf de sare si legumele si fierbem 20-25 de minute. Scoatem ciolanul, si cand se racoreste alegem carnea de pe os, o taiem in bucati potrivite si o punem din nou in fasole.
Pentru "prajeala'': Ceapa se toaca marunt si se adauga in uleiul incins. Se lasa sa se inmoaie, se adauga pasta de tomate si se mai lasa 7-8 minute. Se pune peste fasole si se fierb impreuna 5-10 minute. Se condinmenteaza cu sare si piper, cimbru si boiaua de ardei. Se inchide focul si se adauga patrunjelul si mararul tocat. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|